|
Royal-Enfield Forum uzytkownikow |
|
Zloty, imprezy itp. - Kaszuby 2015 - propozycja
Jaro - 2015-05-20, 10:07 Temat postu: Kaszuby 2015 - propozycja W związku z tym ,że Jeeper jest zachwycony pomorzem i chciałby zrobić tutaj zlot
wychodzę mu na przeciw.Prawdę mówiąc terminarz sezonu jest mocno napięty i właściwie nie wiem jak on to widział , ale ja mogę zaproponować sierpień (jedyny wolny miesiąc).
Powiedzmy ,że połowa sierpnia mogłaby być optymalna.
To jest propozycja więc czekam na odzew i ewentualna chęć przyjazdu.
zbymus - 2015-05-20, 12:26
Ja chętny , ale za rok.
Jaro - 2015-05-21, 08:39
Kaszuby 2015 - Termin 14 - 16 sierpień
Nocleg 30 zł za noc - http://www.nadstawami.aledom.com/index.html ,miejsce bardzo urokliwe wszystko z akcentem Kaszubskim.Śniadania na miejscu 10 zł za jedno( na przykład jajówa z jajek od gospodarza i dodatki).Kolacja w piątek Kaszubska ,kartofle z boczkiem swojskim i zsiadłe mleko lub kartofle ze śledziem w śmietanie( obstawiam pierwsze) i swojska kiełbasa na ognisku 15 zł.Kolacja w sobotę, świeży pstrąg wędzony na miejscu i kiełbasa swojska na ognisku około 25 zł,obiad podczas sobotniego rajdu 35 zł, bilet do skansenu 20 zł,naszywka 15 zł.
Plan na sobotę:
Po śniadaniu "zwiedzanie" zamku w Łapalicach https://www.google.pl/sea...iw=1280&bih=674 , następnie przejazd drogą Kaszubską http://pl.wikipedia.org/wiki/Droga_Kaszubska ,
http://www.zwiedzajkaszub...droga-kaszubska i dużo jeżdżenia po Kaszubach.
Następnie zwiedzanie Skansenu w Szymbarku http://www.na-kaszuby.pl/...a/Szymbark.html , obiad i na koniec wspólna fotka przy diabelskim kamieniu http://www.polskiepomorze...iabelski-kamien
Łączny koszt około 190 zł,czekam na zgłoszenia i serdecznie wszystkich zapraszam.
Naszywka z logo dla każdego uczestnika plus koszulka z takim samym obrazkiem.
Jak będą chętni na koszulki pozbieramy rozmiary i dopiszę cenę obu gadżetów
(cena będzie na pewno przystępna)
Spotkanie widziałbym dedykowane dla motocykli klasycznych nie koniecznie Royali ,
ale oczywiście pod szyldem Royal Enfield.
Charakter spotkań raczej w siodle czyli wszędzie docieramy na motorkach.
Oficjalnie zgłoszenia proszę składać do 15 lipca, ale poślizg z różnych przyczyn
również dopuszczalny.
Dla jadących na przykład z dołu do góry środkiem Polski polecam zjazd z A1 na Warlubie,Skórcz,Kościerzyna,Miechucino,Mirachowo.Bardzo przyjemna trasa dla zainteresowanych mogę zrobić mapkę.
Potwierdzone zgłoszenia:Paweł,Tomek+1,Ela i Danek,Skura z synem,Seba,Miłosz i Majka,Piotr,Ivar+2,Wojtek K,Wojtek S,Zbymus+4,Sławek,Tomek,Jurek+1,Vishnu
Po zalogowaniu więcej informacji.
Jacek Lazarewicz - 2015-05-21, 12:41
Bardzo piękna propozycja - niestety w tym roku dla mnie raczej nieosiągalna .
Bardzo chętnie jednak przyjechałbym w przyszłym roku. Mogę odstąpić Ci swój termin czerwcowy
Jaro - 2015-05-21, 13:08
Jak nie będzie chętnych w tym roku można zrobić w przyszłym,ale może coś drgnie
bo jak to mówią byłyby pierwsze koty za płoty.Do zwiedzania jest dużo , a zawsze mozna coś powtórzyć dla chętnych.Ja te rejony znam bardzo dobrze więc wszystko robię z myślą
ugoszczenia was na północy.
Sebastian H. - 2015-05-21, 17:31
Ja się na Kaszuby wybiorę. Nigdy nie byłem w tych rejonach a i termin jest dla mnie ok.
Jaro - 2015-05-22, 18:30
Jacek Łazarewicz napisa/a: | Bardzo piękna propozycja - niestety w tym roku dla mnie raczej nieosiągalna .
Mogę odstąpić Ci swój termin czerwcowy |
Jeżeli chcesz odstąpić czerwcowy termin można pomyśleć nad kilkoma opcjami .
Na przykład zwiedzanie morskich Kaszubów czyli przejazd mierzeją Helską , zwiedzanie muzeum obrony Helu ( ciekawe ),Rozewie lub Oksywie jest kilka opcji , dlatego że nie ma jeszcze stonki w tym rejonie.Mogą być Kaszuby lądowe czyli okolice Kartuz , Kościerzyny.
Jak będą chęci, pomyślę nad szczegółami , tylko nie wiem czy jakiekolwiek zmiany nie pachną schizmą w Royal Enfield Polska.
...ale puki co pociągnę temat który zacząłem i dzisiaj zaktualizuję propozycję Kaszuby 2015,
ze szczegółami.
SKURA - 2015-05-22, 20:46
Ja z chęcią w przyszłym roku w czerwcowym terminie , ja Ci mówiłem na Royalisku spędzałem w Lęborku przez parę lat piękne wakacje z rodzicami i chętnie w drodze odwiedzę stare miejsca jeśli jeszcze się zachowały, co do tego roku jestem na tak, ale decyzja zależy od tego czy dostane urlop w firnie a mamy ogromnie napięte terminy ale po 1 czerwca będę wiedział na 100% czy pojadę :). Tak że trzymaj kciuki !!!
Jaro - 2015-05-22, 21:57
Jasne , że trzymam...
SKURA - 2015-05-23, 13:48
Bingo, będę miał urloo :), opcja jest taka że wyjadę z młodszym synem np. w środe po południu po drodze w Częstochowie przenocujemy (127 km) potem ruszymy do Kwidzynia (383km) tam przenocujemy rano zwiedzimy Zamek potem na miejsce zlotu 132km. W drodze powrotnej w niedziele wyjedziemy rano i udamy się do Malborka zwiedzać zamek (102km) Z Malborka do Bydgoszczy (152km) tam przenocujemy i zaprzyjaźnionego Klubu a potem prosto do Krakowa (445km)
Jaro - 2015-05-24, 07:28
Myślę ,że post z propozycją zaktualizowałem dostatecznie.Gdyby były jakieś pytania,
walić jak w dym.
zbymus - 2015-05-24, 13:31
Zmieniam zdanie, propozycja kusząca.
Jarku do kiedy dajemy ostateczne potwierdzenie.
Jaro - 2015-05-24, 15:01
zbymus napisa/a: | Zmieniam zdanie, propozycja kusząca.
Jarku do kiedy dajemy ostateczne potwierdzenie. |
Nie ma dużego pośpiechu,chodzi bardziej o to żeby zawiązała się jakaś określona
grupa i wtedy ktoś może dojechać lub kogoś ubędzie, ale dla jakiegoś porządku - powiedzmy do końca czerwca.Później również nie będzie problemu.Jest 20 miejsc noclegowych na dzień dzisiejszy do sezonu ma przybyć jeszcze 8 więc w sumie powinno być 28.Jest też możliwość rozbicia namiotu 15 zł.
Sebastian H. - 2015-05-24, 17:25
Jakby co to mogę koszulki z takim logo jak Skura wymalował zrobić. Bo ładny ten znaczek jest . Jeśli pasuje to poproszę o kontakt.
Tomek śląsk - 2015-05-24, 17:46
Jeżeli zdrowie i finanse pozwolą to w przyszłym roku chętnie bym się wybrał ,w tym raczej szanse małe .
Jaro - 2015-05-24, 19:35
Sebastian H. napisa/a: | Jakby co to mogę koszulki z takim logo jak Skura wymalował zrobić. Bo ładny ten znaczek jest . Jeśli pasuje to poproszę o kontakt. |
Dopiszę o tym w głównym poście, albo zrobimy kilka na chybił trafił albo za jakiś czas
ustalimy jakie rozmiary i ile.Kwestie techniczne ustalimy przez telefon.
Sebastian H. - 2015-05-24, 20:12
O.k. jeszcze czas. Ale projekcik Skury klimatyczny jest!
SKURA - 2015-05-24, 20:21
https://www.youtube.com/watch?v=EOkXCpFrWPE
Jaro - 2015-05-24, 20:31
Tomek śląsk napisa/a: | Jeżeli zdrowie i finanse pozwolą to w przyszłym roku chętnie bym się wybrał ,w tym raczej szanse małe . |
Wieżę , że jeszcze twoja pompa wyjdzie na ludzi.
.............
Za moim pośrednictwem chciałbym zgłosić udział dwóch Royalowców
z Gdyni nie zarejestrowanych na forum.
Jeeper - 2015-05-24, 22:59
No proszę , Północ się ruszyła a myślałem że z pomysłu nici ... dla mnie bomba postaram się być
SKURA - 2015-05-25, 16:41
Dostałem maila od Danka i Eli że przyjadą więc rezerwuje im miejsca,
Jaro - 2015-05-25, 20:33
Ok,dzwonił do mnie
zbymus - 2015-05-25, 21:07
Do listy uczestników proszę dopisać.
- zbymus
-Zbyszek (to mój kolega)
Jaro - 2015-05-27, 19:49
Hej chłopy co tam z wami , kaszubi nie gryzą
ArturM - 2015-05-28, 06:13
Jakby co to chętny jestem ale ......
Dla mnie trochę za daleko bo mnie kobita nie puści
Kolejna sprawa to kasa - bo mam już zaplanowane inne spotkania.
Trzecia sprawa to nie wiem czy nie będę miał jakiegoś wyjazdu rodzinnego bo to w końcu wakacje.
W sumie to nie wiem czy dostanę wolne w robocie bo przydało by się wyjechać we czwartek aby być piątek i sobotę na kaszubach.
Jak wygram w totka to przyjadę
Jaro - 2015-05-28, 07:51
Jak liczysz na totka to słabo to widzę , nawet bardzo słabo.
...ale właściwie jak grasz to są zawsze szanse , tych wygranych to się raczej nikt nie spodziewa.
Może ja zacznę grać , też by mi się kaska przydała.
Jaro - 2015-05-28, 07:59
A co z tymi Royalami z północy Polski ?
Może byście się ujawnili.Z południa poznałem dużo ludzi natomiast z północy
znam tylko Miłosza i Jacka z Gdyni.
ArturM - 2015-05-28, 17:03
nornik5 napisa/a: | Jak liczysz na totka to słabo to widzę , nawet bardzo słabo.
...ale właściwie jak grasz to są zawsze szanse , tych wygranych to się raczej nikt nie spodziewa.
Może ja zacznę grać , też by mi się kaska przydała. |
No ja właśnie nie gram
Jaro - 2015-05-31, 04:39
W temacie Kaszuby też się nic nie dzieje więc forma spotkania zostaje rozbudowana
do Royal Enfield i Yamaha SR500.Taka propozycja również wyszła z ust Jeepera
na ostatnim Royalisku i ja również widzę w tym sens.Taka sama pojemność , klasyk ,
tyle że nowocześniejszy od Royal i nie mający do niczego się przykleić.
Na ostatnim Royalisku wymieniłem kilka zdań z Jackiem , a mianowicie on twierdził że na pomorzu jest sporo Royali ja uważałem że nie spotkałem żadnych ( a sporo jeżdżę )
poza dwoma , które znam.W przeciwieństwie do właścicieli Royali znam kilku właścicieli
SR , z którymi również wspólnie jeździmy, motory do siebie pasują i pomysł jest ok.
Wczoraj rozmawiałem z dwoma , zadeklarowali chęć przybycia i może dojadą dwie SR
z Wrocławia ( wczoraj dostali cynę więc się zastanawiają ).
Nie myślcie , że przeszkadza mi nie duża grupa chętnych .W takim towarzystwie które już się zgłosiło można naprawdę miło spędzić czas tylko ,że właścicielowi agro obiecałem
trochę inna frekwencję.W przypadku pełnej obsady więcej zarobi i motywuje go do większego działania.Prawdę mówiąc coraz bardziej podoba mi się pomysł połączenia tych dwóch marek razem pod jednym szyldem(tu mam na myśli spotkania o czym wspomniał Jeeper),chyba o to mu chodziło?.Może przyjadą dwie SR z Wrocławia może nie
tego nie wiem na ten moment , ale jak znacie kogoś co ma SR dajcie mu znać że czekamy na niego.
Jeeper - 2015-05-31, 16:55
Lepiej właścicielowi nic nie obiecuj Albo zbierz zaliczki na pobyt i będziesz miał czarno na białym ilu jest naprawdę chętnych albo zdaj się na łut szczęścia
SKURA - 2015-05-31, 17:12
Może ktoś do nas dołączy po drodze? Wyjeżdzamy z Krakowa w środe po południu i lecimy na Kwidzyń tam spotykamy się z Zbyszkiem i jego kolegą nocujemy i rano zwiedzamy zamek w Kwidzyniu a potem lecimy już na I Spotkanie na Kaszubach
SKURA - 2015-05-31, 18:22
Fajnie, powiększa się grono znajomych na Kaszuby przyjedzie tez Marek z rodzinką co prawda bez Wiktorii :( bo akurat w tym czasie będzie na obozie konnym. Tak że prośba Jarku o dopisanie do listy.
Ivar - 2015-06-05, 20:17
Witam. Najprawdopodobniej pojawię się. Fajnie, że coś w końcu na północy. Nie jestem w tym momencie w stanie zadeklarować się na 100% procent ale dołożę wszelkich starań. Dlatego prosiłbym o info w wątku jeśli będzie się zbliżał czas ostatecznej deklaracji. Pozdrawiam
Jaro - 2015-06-05, 21:10
Super jak masz kumpla z Royalem lub motorem klasycznym również zapraszamy.
Dopisałem do info o spotkaniu termin zgłoszeń.
Paweł - 2015-06-06, 10:11
Witam wszystkich. Jestem od niedawna włascicielem Royala, mieszkam w Szczecinie i chętnie pojadę na Kaszuby. Jako, że nigdy nie byłem na takim zlocie, proszę o więcej informacji. Pozdrawiam
Jaro - 2015-06-06, 17:53
Spotykamy się w piątek po południu, każdy przybywa jak mu czas pozwoli.
Wspólna kolacja,zapoznania jakieś piwko przy ognisku i do spania.
Rano po śniadaniu na motorkach jedziemy w trasę zwiedzać okolice i to co będzie w programie.Po drodze obiad i dalsze zwiedzanie okolic,kolacja ognisko i wspólne rozmowy
na temat Royali i nie tylko.W niedzielę po śniadaniu wszyscy sie rozjeżdżają
jak komu pasuje.
Ivar - 2015-06-08, 11:39
Czy nowy Ural z koszem wypełnia znamiona klasyczności? ;) Pytam bo nie wiem czy proponować znajomemu
Jaro - 2015-06-08, 12:37
Ivar napisa/a: | Czy nowy Ural z koszem wypełnia znamiona klasyczności? ;) Pytam bo nie wiem czy proponować znajomemu |
Pewnie że proponuj jak fajny chłop to niech nawet dwa kosze doczepi.
Będzie kolega na SR który na ruskach zjadł zęby może coś podpowie jemu.
bon-wojtek - 2015-06-08, 15:08
KASZUBY - KUSZĄ
Jeszcze nic nie mogę potwierdzić, ale będę się starał dotrzeć.
Jaro - 2015-06-08, 15:39
Jak bedą chęci można zwiedzić to dziwo, jest przy trasie.
http://www.ruszajwdroge.p...ml#.VXWn61JpySp
Warto otworzyć grafikę pod tym tytułem
Ivar - 2015-06-26, 07:44
Witam. Jaka sytuacja w temacie? Jak można potwierdzić przyjazd?
SKURA - 2015-06-27, 00:35
Nornik jest obecne w Szwecji, rozmawiałem z nim kiedy był jeszcze na promie więc nie ma problemu rezerwuje Ci miejsce w jego imieniu.
Ivar - 2015-06-27, 11:02
Będę z ojcem. Czyli chodzi dokładnie o 2 osoby na 1 motocyklu
Jaro - 2015-06-28, 16:16
Ok,dopisuję do listy.
Tomek śląsk - 2015-06-28, 16:57
Pamiętaj o naszej rozmowie i dopisaniu dwóch osób
Wojtek K
Wojtek S
.
SKURA - 2015-07-08, 23:19
Panowie i Panie, impreza rozwija się coraz lepiej. Medialnie wspomagają Nas już - Firma Vispol -wyłączny importer motocykli Royal Enfield w osobie Pana Vishnu Mirpuri http://www.vispol.pl/spotkanie-motocyklowe.php oraz największy magazyn poświęcony motocyklom "CUSTOM" w którym ukaże się pełna relacja z I Kaszubskiego Spotkania Royal Enfield Club Poland http://custompress.pl/
mariusz650 - 2015-07-10, 21:41
Firma Vispol , może lepiej wzięłaby się za dopracowanie serwisu RE w Polsce , a nie tylko lansik typu zlocik na Kaszubach czy reklama w prasie.
A jak słyszę Vishnu Mirpuri i to mi się robi .........
Sonia - 2015-07-11, 07:46
Ktoś musi się przekonać na własnej skórze....
Ale kto wie? Może nasi koledzy mają tak wielki czar osobisty, że będzie inaczej?
Poczekajmy, zobaczymy
Jeeper - 2015-07-11, 08:36
"wsparcie importera" ? Skura , o czym ty piszesz chłopie ? W tzw."salonie" w Pruszkowie stoją 3 motocykle, jeden z 2009 r, dwa z 2014r. w Gliwicach 2 sztuki z poprzednich roczników.I to cały stock RE w Polsce. W tym roku nie zamawiali żadnych nowych motocykli. Drogi Kolego importer ewidentnie sam potrzebuje wsparcia albo po prostu zwija interes.
P.S. mam kilku znajomków w warszawskim klubie Harleya. Doskonale znają "importera" ze spotkań i zlotów HD. Jakoś go nie widuję na naszych zlotach ....
SKURA - 2015-07-12, 00:01
Jepper jak Cie lubie chłopie dla przypomnienia....Masz rację Darek , już poprawiłem swój post by brzmiał bardziej logicznie.Jeśli chodzi opytanie - nic Ci nie zrobię. W tej sprawie zdaję się na Twoje wyczucie.
Moja zasada to "Royalisko" dla Royali , czyli back to the roots. ...o ile pamiętam byłeś na Harleyu.... przysłowia są mądrością narodu- przyganiał kocioł garnkowi a sam smoli. Jeeper bardzo Cię lubie zrobiłeś super zlot ale proszę daj nam zrobić zlot po naszemu sami się chcemy przekonać kto jest kim i co jest warty. Więc może nie zaśmiecajmy tego tematu bo odnosi się do zlotu a znów robi się kolejna przepychanka
Jeeper - 2015-07-12, 09:28
Drogi Kolego Skura to było tylko moje prywatne zdanie o dotychczasowej działalności importera marki Royal Enfield w Polsce, a nie wtrącanie się w sprawy organizacyjne Twojego zlotu. Więc po co te osobiste wycieczki ?
Finito.
Jaro - 2015-07-21, 11:01
Krótka informacja odnośnie zwiedzania Szymbarku.
Bilet pojedynczy kosztuje 18 zł , można zwiedzać z przewodnikiem opłata 100 zł.
Grupa 25 osób bilet 14 zł i przewodnik darmowy.Nie wiem ile będzie ludzi więc
na ten moment obowiązuje pierwsza wersja, zarezerwowałem grupę około 25 osób.
Bliżej terminu spotkania będę próbował ustalić lepsze miejsce do zaparkowania,
będzie to długi weekend i dużo turystów, ale może coś wynegocjuję.
AleksanderG - 2015-07-21, 14:31
Od nosnie 'importera'to panowie ba zapytanie o ceny i modele dostepne re na rok 2014 nawet nie raczyli odpisac(napisalem 4 maile do nich).dzwonic nie bede bp sa niepoważni.......kupie uzywke.....
Jaro - 2015-07-21, 21:12
Rozumiem że jesteś skupiony na zakupie swojego motocykla tylko nie kumam
czemu zaśmiecasz temat.
Jacek Lazarewicz - 2015-07-21, 21:33
Dajcie spokój, jest świeży, zdarzyło się pierwszy raz. Raczej poparł Jeepera w temacie Importer niż chciał Wam zamotać temat.
SKURA - 2015-07-24, 15:37
Dziś przyszły naszywki na I Kaszubskie Spotkanie Motocyklowe
Kaszuby 2015
Sonia - 2015-07-24, 18:20
Fajna
Jaro - 2015-07-31, 12:20
Jestem w trakcie załatwiania obiadu.
Wybrałem bardzo drogie miejsce http://www.hotelkiston.pl/oferty.html
ale są w stanie zrobić dla nas specjalne menu czyli dewolaj z ziemniakami opiekanymi lub frytki,surówka , rosół i woda.Cena za ten zestaw 35 zł , czy tą kwotę każdy jest w stanie zaakceptować ?
zbymus - 2015-07-31, 15:43
Ja nie będę jadł obiadu mięsnego,złapię jakieś pierogu lub coś innego.
Jaro - 2015-07-31, 19:21
Na pewno zrobią coś bezmięsnego jak zamówię.
Tylko potwierdź ze chcesz jeść - tyle że coś bezmięsnego.
Ivar - 2015-08-03, 06:57
Witam ponownie. Kilka pytań organizacyjnych.
Mój pierwszy zlot dlatego pytam.
Jak ma się sprawa rozliczenia?
Wysyłamy coś wcześniej na konto czy rozliczenie na miejscu czy jakieś inne rozwiązanie?
Jak kształtują się całościowe koszty przy wszystkich nowych ustaleniach?
Wiem że jest już bardzo późno ale czy jest możliwość dopisania jeszcze 1 nowej osoby (ten nowy ural z koszem o którym wspominałem)?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Jaro - 2015-08-03, 12:51
Wszystkie rozliczenia dokonamy na miejscu.Znam właściciela Agro i w tym przypadku
można to było zrobić bez przedpłat.
Łączny koszt z obiadem na sobotnim rajdzie i emblematem ( naszywka )
wyniesie 190 zł.
Dwa noclegi 60 zł , dwa śniadania 20zł, dwie kolacje 15 i 25 zł,obiad na rajdzie 35 zł,
bilet do skansenu 20 zł,naszywka 15 zł.
Kolegę na uralu dopisałem do list.
Jaro - 2015-08-03, 13:55
Jeżeli chodzi o obiad podczas sobotniego rajdu - nie wybrałem takiej restauracji
dla snobizmu.Jest to długi weekend w Polsce i jest trudno znaleźć miejsce gdzie można zarezerwować naprzykład 25 miejsc.Przez tańsze i popularne miejsca przewala sie
bardzo duzo ludzi.Były głosy ze trochę za drogo , ale doszliśmy do wniosku że będzie
lepiej jak usiądziemy wszyscy w jednym czasie , przy jednym stole i zjemy.
Nie jadłem w tym miejscu ale mam nadzieje że nie będziemy rozczarowani.
Jeżeli chodzi o wygląd tego miejsca to przyznam ze ma coś przyciagającego uwagę jadąc drogą,ale to juz ocenicie sami.
Ivar - 2015-08-13, 12:32
Od której można jutro przyjeżdżać na miejsce, a na którą wypadałoby już być koniecznie ? No i jakiś numer telefonu do organizatora w razie czego bym prosił.
zbymus - 2015-08-13, 18:49
Ivar nie jest ustalona sztywna godzina , ja będę ok.15.00 i to będzie myślę dobrze.
Jak chcesz jakoś kontakt, to ja mogę dać do siebie na Pw.
zbymus - 2015-08-13, 20:24
Ivar ja ostatnio z nornikiem na Royalisko dotarłem ok 23,30 i też wszyscy czekali, tu będzie podobnie.
Jaro - 2015-08-13, 20:50
Ivar napisa/a: | Od której można jutro przyjeżdżać na miejsce, a na którą wypadałoby już być koniecznie ? No i jakiś numer telefonu do organizatora w razie czego bym prosił. |
Przyjeżdżaj o której chcesz 3,4,5 godzina jak ci pasuje, wysłałem ci numer.
Sebastian H. - 2015-08-13, 21:00
To ją zapakowany prawie... Też postaram się na 16 -17. Czekam jeszcze na decyzję Staszka czy poleci...
zbymus - 2015-08-16, 21:02
No i po;
Sonia - 2015-08-16, 21:15
Powiedz raczej, ile Enfieldów było?
A z tą pasją? Kurde, czy to czasem na naszej oficjalnej stronie nie wisi hasło z "pasją"?
Bardzo się cieszę, że impreza się udała i są nowe miejsca zlotowe. Nareszcie niektóre osoby już nie będą "musiały" pić kawy na naszym tarasie, przed zlotem, i znowu jechać na "ten Chełm".
zbymus - 2015-08-16, 21:27
Nie liczyłem ile było elfików, zrobię album ze zdjęciami to będziesz mogło policzyć.
Myślę że było ok 13 -15 szt.
Sonia - 2015-08-16, 21:30
Ładnie wyglądałeś z flagą Aioły na zlocie Enfieldów. Do twarzy Ci w ich barwach
zbymus - 2015-08-16, 22:40
Soniu bardzo mi przykro, muszę Ciebie zmartwić to jest flaga kaszubska.
To zdjęcie mówi tak " właściciele Royali Enfieldów zdobywają Kaszuby"
Jacek Lazarewicz - 2015-08-17, 06:32
A nie przypadkiem: "Soniu"
Jaro - 2015-08-17, 09:25
" Soniu " - jak zwykle wszystko co piszesz oplecione jest ignoranckim tonem .
Piszę wyłącznie w imieniu użytkowników Royali z tej gorszej części Polski ,
czyli nie z Beskidu i okolic wam bliskich.Przyjmij do wiadomości że na północy jest dużo ciekawych posiadaczy tego kawałka metalu z Indii jak również występowały inne niecne kawałki metalu,ale z zacnym właścicielem.
Sonia - 2015-08-17, 09:58
Norniku, jak zwykle doszukujesz się niepotrzebnie w moich komentarzach jakichś podtekstów.
Nigdzie nie sugerowałam, że Kaszuby są gorszą częścią Polski , a Beskidy lepszą. Moje słowa nawiązywały też do słów Tomka z Rudy, który chętnie nas odwiedzał, a potem zrobił wiadomy Ci wpis na nowym forum, na temat naszych zlotów.
Na temat mojego rzekomo ignoranckiego tonu nie wypowiadam się, bo nie od dziś wiadomo, że jesteś na mnie, jako kobietę na tym forum, uczulony i każdy mój wpis odbierasz w tym swoim dziwnym antykobiecym klimacie. Ale to Twoja brocha, Twoje małpy i Twój cyrk.
Nie rozumiem, dlaczego nie mogę tu napisać, że cieszę się z nowych miejsc zlotowych. Przecież , gdyby nie moje zdrowie, to pewnie brałabym udział w zlotach i w innych częściach kraju. Co zresztą robiłam od 10 lat i co innym forumowiczom jest znane.
Nie musisz mojego imienia pisać w cudzysłowie. Ja tak się nazywam naprawdę. Wystarczy jak je napiszesz na początku zdania wielka literą- poprawnie po polsku.
zbymus - 2015-08-17, 10:20
Jacek Łazarewicz napisa/a: | A nie przypadkiem: "Soniu" |
Przepraszam poprawiłem.
Sonia - 2015-08-17, 10:41
zbymus napisa/a: | Jacek Łazarewicz napisa/a: | A nie przypadkiem: "Soniu" |
Przepraszam poprawiłem. |
Nie jestem taka niedotykalska i przewrażliwiona. Po prostu trochę dziwnie to wyglądało.
Jest wszystko OK
Ivar - 2015-08-17, 16:57
Ekipa koszalińska serdecznie dziękuje organizatorom za super zlot. Piękne trasy i mnóstwo ciekawych ludzi z zajawką na klasyczne motocykle. Liczymy na powtórkę za rok w równie przyjaznych okolicach, bo na południe to jednak ciężko się wybrać. Zdjęcia postaram się udostępnić w jakiejś przyjaznej formie do końca tygodnia. Pozdrawiam wszystkich uczestników!
SKURA - 2015-08-18, 20:17
Ivar, my z Tadzikiem zakotwiczyliśmy w domu dziś o 6 rano :) stukneliśmy przez te sześć dni 1226 mil.
Jacek Lazarewicz - 2015-08-18, 20:20
A w kilometrach?
SKURA - 2015-08-18, 20:21
1961.6 trochę brakło do 2000 ale chyba tyłek by nie dał rady :)
Jacek Lazarewicz - 2015-08-18, 20:24
mila angielska = 1,609344 km
ktoś z nas przesunął przecinek, ale nie chce mi się teraz szukać
SKURA - 2015-08-18, 20:28
Przeliczyłem ale tez brakuje :( choć wynik jest wyższy :)
Peter - 2015-08-18, 22:58
Szanowni Forumowicze,
w trakcie zlotu nagrywałem film. Krzywy bo krzywy, ale jest (wiadomo, na północy jest inna krzywizna Ziemi, etc... :P ), w HD nawet! W każdym razie, jak by ktoś chciał zobaczyć gdzie jeździliśmy (dopóki nie skończył się film) to zapraszam. Kaszuby (z których pochodzę) to na prawdę bardzo miłe i urokliwe miejsce do wypraw motocyklowych, co mam nadzieje będzie widać :) Muzyka gra przez pierwsze kilkanaście minut, później słychać już tylko świat.
Film jest dodany jako niepubliczny, czyli tylko dla osób posiadających link.
link: https://www.youtube.com/watch?v=TxZTjmlqmKI
miłego prze/oglądania.
zbymus - 2015-08-19, 05:37
Witaj Peter,
Jacek Lazarewicz - 2015-08-19, 06:52
Fajny filmik, dzięki. Też przymierzam się do kamerki (GoPro czy Sony Action Cam). A jaką to kręciłeś?
Ivar - 2015-08-19, 12:42
Skura, to niewiele mniej niż ja łącznie przejechałem na moim Royalu . Gratulacje szczególnie dla młodego! Peter dzięki za film - będzie co powspominać
Peter - 2015-08-19, 21:43
Cieszę się, że się film będzie przydatny :)
Zdjęcia Zbymusa bardzo fajne. Mój szczególny podziw, że robiłeś je w trakcie jazdy, co dla mnie zakrawa o magię koordynacji :D
Jacku - mam obie (Tata Sony, ja GoPro Hero, którą ten film był kręcony). Z mojego porównania wynika, że jakość obrazu na Sony jest trochę lepsza (moja subiektywna ocena). Pod względem ceny równoległe modele są porównywalne. Na pewno na plus GoPro jest ilość akcesoryjnych uchwytów i innych elementów, których nie ma w Sony. Pod względem obsługi obie są bardzo intuicyjne. Jeżeli jednak byś kupował GoPro Hero, to radzę z doświadczenia dołożyć trochę zł i kupić modele wyższe. Jakość obrazu w Hero i wyższych jest taka sama, ale w Hero nie można wymienić baterii - akumulator jest zespolony, co powoduje, że po 4h nagrywania klops.
[jeżeli zaśmiecam post powyższym komem to proszę o info albo przeniesienie do odpowiedniego działu]
Jacek Lazarewicz - 2015-08-19, 22:09
Myślę, że temat jest powiązany, wszak dotyczy uwieczniania naszych imprez dla nieobecnych. Myślałem o Sony - mocowanym do kasku.
Peter - 2015-08-20, 23:23
W zestawie z kamerą Sony jest kilka gratisowych elementów mocujących, paski elastyczne, etc i co najważniejsze dwa uchwyty - płaski (np do samochodu) i zakrzywiony do kasku. Najtrudniej wybrać miejsce do zamontowania, w zależności od typu kasku, chęci późniejszej obróbki komputerowej i odwracaniu obrazu o 90 stopni, czy preferencji estetycznych. Dwa lata temu jak kupowaliśmy Sony, nie było wielu akcesoryjnych dodatków. Pod tym względem GoPro wiedzie prym...
ale w mojej opinii, jeżeli tylko ma się pomysł na ustawienie kamery Sony na kasku czy motocyklu, też bym ją wybrał niż GoPro, bez zastanowienia :)
Jaro - 2015-08-22, 08:51
Piszę to jako ogólną informację dla wszystkich zainteresowanych.
Moja córka zrobiła podczas Kaszubskiego spotkania dużo zdjęć,
a są na tych fotkach wszyscy bez wyjątku dlatego zrobiliśmy z tego album.
Taki program kadruje po swojemu i zmienia jakość zdjęć , ale oryginały
są dobrej jakości.Szkoda żeby spoczęły w moim kompie na wieki
dlatego chcemy się z wami podzielić. Wczoraj rozesłałem do kilku ludzi płyty.
Jeżeli ktoś stwierdzi że chciałby mieć jakieś ujęcie w swoich zbiorach proszę o kontakt,podeślę.
Jacek Lazarewicz - 2015-08-22, 09:12
Czy nieobecni też mogą chcieć? Jest to pierwszy zlot, w którym nie brałem udziału, ale fotki chciałbym mieć. Tym bardziej, że było mnóstwo nowych twarzy.
Jeśli tak to podaj warunki wysyłki: J. Ł., ul. Dworkowa 13, 43-523 Pruchna
Albo jak wybierasz się do Janowa, to przywieź ze sobą.
Jaro - 2015-08-22, 09:45
Nie ma żadnych warunków robię to po koleżeńsku.
W poniedziałek pójdę na pocztę i wyślę .
Wysłałem kilka kopi więc jeżeli byłby jeszcze ktoś zainteresowany
to możecie skopiować i naprzykład przekazać na Zakończeniu lata.
Jaro - 2015-08-22, 09:54
zbymus napisa/a: | No i po; 1 Kaszubskie Spotkanie Motocyklowe za nami.
Powiem tak - bardzo dużo nowych twarzy i motocykli i o to chodzi.
To prawda;
Obrazek |
...i jeszcze dwa słowa odnośnie tej pasji na tej małej deseczce,
żeby nie było niedomówień.
Jest to pamiątka z Szymbarka gdzie znajduję się najdłuższa deska
na świecie,a podarował mi ją Zbymus na zlocie jako podziękowanie.
Napisałem o tym dlatego bo są na płycie również ujęcia z tej sytuacji.
Jacek Lazarewicz - 2015-08-22, 09:54
Dzięki.
Jaro - 2015-08-22, 10:41
Jacek Łazarewicz napisa/a: | Tym bardziej, że było mnóstwo nowych twarzy.
|
Pomyślałem ,że jeżeli jesteś zainteresowany nowymi twarzami
bądź to ich motocyklami wyślę ci zdjęcia ze zlotu w Finlandii
w którym brałem udział w tym roku.Zdjęć jest tak dużo, że nie chce
mi się wybierać,które byłyby interesujące dla ciebie.
Wypalę na płycie cały folder obejrzysz te związane ze
zlotem resztę możesz pominąć.
W tym roku miałem gości z Finlandii,jeden członek tego zlotu
z bratem podróżowali autem po Polsce i krajach ościennych.
Dołączę również te fotki,żaden problem bo i tak będę
wysyłał list do ciebie.
Żeby to nie było poczytywane jako lans po obejrzeniu
możesz śmiało wyrzucić płytę do śmieci.
Jacek Lazarewicz - 2015-08-22, 14:38
Nie wyrzucam takich rzeczy, chętnie obejrzę.
Ivar - 2016-01-20, 22:01
Dorzucam zdjęcia http://royal-kaszuby-2015.ivar.pl/
Jacek Lazarewicz - 2016-01-20, 22:25
Piękne te Enfieldy, długo trzymałeś w ukryciu
Ivar - 2016-01-20, 22:40
Wiem wiem. No tak głupio wyszło. Przy następnej okazji się poprawię
Jacek Lazarewicz - 2016-01-21, 08:12
Głupio nie wyszło. Wisienki kładzie się na końcu
Tomek DD - 2016-01-21, 08:44
Trafił się nawet jeden rodzynek. Oczywiście chodzi o Estrelle.
Jacek Lazarewicz - 2016-01-21, 09:13
Ciekaw jestem czy to ta z Miedzyzdrojów, od Louisa:
Jacek Lazarewicz - 2016-01-21, 09:17
Wyglada, ze to ta sama. Trzeba zapytać Kapitana.
Jaro - 2016-01-21, 09:43
Na 100 % inna .Dla Majki osobiście przywoziłem z Niemiec, kupiłem ją koło Koloni.
Jest jeszcze jedna w Gdańsku, może to właśnie ta.Nie pytałem właściciela gdzie ja kupił.
Jacek Lazarewicz - 2016-01-21, 09:58
Dzięki.
Sebastian H. - 2016-01-21, 15:07
Dzięki Ivar za zdjęcia! Nie ma to jak fachowiec!
Ivar - 2016-01-21, 17:31
Sebastian H., spoko - polecam się na przyszłość jest jeszcze kilka filmów. Jak kiedyś znajdę czas, żeby je trochę obrobić to też udostępnie
[ Dodano: 2016-06-22, 18:09 ]
jeszcze kilka sfilmowanych wspomnień: https://www.youtube.com/watch?v=vp3V1Qebu8g
|
|