Royal-Enfield
Forum uzytkownikow

Zloty, imprezy itp. - 2016

Jacek Lazarewicz - 2015-07-26, 20:29
Temat postu: 2016
Jedno z miejsc na przyszły rok?
Adam S - 2015-07-27, 07:05

Osada Puszczańska PTTK Tułowice
zbymus - 2015-07-27, 20:03

To znaczy Jacku wybieramy (proponujemy) miejsce na - XI RE Meeting ?
Czy to już jest wybrane.

SKURA - 2015-07-27, 20:18

No to będzie gdzie pojeździć :) , Nornik robi kolejną edycje na Kaszubach w planach jest Malbork, ja z Rafim, Kasią i Krzyśkiem robimy w Krakowie też spotkanie. Zbyszku może coś w Twoich rejonach? Masz doświadczenie i wiedzę gdzie można fajnie pojeździć.
Sonia - 2015-07-27, 20:24

Rozwijajcie się, chłopaki, rozwijajcie :mrgreen: Bo o to w tym wszystkim chodzi ;-)
zbymus - 2015-07-27, 20:32

Sonia napisa/a:
Rozwijajcie się, chłopaki, rozwijajcie :mrgreen: Bo o to w tym wszystkim chodzi ;-)

Sonia nie rozumiem, co masz na myśli ?

Sonia - 2015-07-27, 20:47

Jak to co? Ma być ruch w interesie i interes w ruchu. Ma się dziać, a szczególnie latem. Jak najwięcej zlotów, jak najwięcej integracji, jak najwięcej atrakcji. ZERO nudów :-D
Adam S - 2015-07-27, 21:12

Osada Puszczańska Tułowice. Dużo miejsca ,wszyscy się zmieszczą, ładne drogi, jest co zwiedzać- Twierdza Modlin, Żelazowa Wola, Sochaczew Muzeum 1939 r.Palmiry 1939 r. Będzie patryiotycznie. Niedrogo. Każdy termin jest dla mnie dogodny. ZAPRASZAM.
Jacek Lazarewicz - 2015-07-27, 21:17

No to organizuj!
SKURA - 2015-07-27, 21:52

Trzeba będzie podogrywać terminy, Adzik wybierasz sie na Kaszuby?
zbymus - 2015-07-27, 22:29

Ja uważam tak, że naszych wewnętrznych (forumowych nie powinno być dużo np. tylko Royalisko i RE Meeting co roku w innych rejonach Polski). My natomiast powinniśmy i owszem, spotykać się lecz gdzieś na podobnych zlotach i spotkaniach w Polsce, u kogoś (inna marka -klasyki). Chodzi mi o to żeby nasz motocykl był widoczny i rozpoznawalny.
Adam S - 2015-07-28, 07:02

A nawet wym roku, specjalnego tłoku w Osadzie nie ma, zamawiam domki i już. Wszyscy będą mieli jednakową odległość, oprócz mnie i Zbymusa mieszkamy niedaleko ,Proszę rzucić termin. A.
Sonia - 2015-07-28, 11:18

zbymus napisa/a:
Ja uważam tak, że naszych wewnętrznych (forumowych nie powinno być dużo np. tylko Royalisko i RE Meeting co roku w innych rejonach Polski). My natomiast powinniśmy i owszem, spotykać się lecz gdzieś na podobnych zlotach i spotkaniach w Polsce, u kogoś (inna marka -klasyki). Chodzi mi o to żeby nasz motocykl był widoczny i rozpoznawalny.

Chyba nie tak. Naszych już jest cztery i powinno ich być więcej. lato jest długie, czasu na spotkania wiele. No i Polska jest duża. Każdy może się szarpnąć na organizację imprezy dla kolegów royalowców. A poza nimi, owszem, jeździć i pokazywać Royal Enfielda na innych zlotach.

SKURA - 2015-07-28, 21:12
Temat postu: !
Masz Zbyszku rację, poszedł bym w tym kierunku co Brysyja z Zwolinem robi obecnie. Chodzi o "Zakończenie Lata" w tym roku akurat Danek z Ela nie mają czasu więc kontynuuje to ktoś inny. I tu z mogło by być podobnie, summa summarum liczy się przede wszystkim impreza, zlot, spotkanie, meeting na której możemy się wszyscy spotkać. Pałeczka może być przekazana każdemu chętnemu np. skoro Adzik ma taki ciekawy program do zrealizowania oraz zaplecze to czemu nie pomóc mu zrobić XI Meetingu czy Royaliska jako sztandarowych ale przechodnich imprez (w sensie organizatora) Royal Enfield Club Poland. Mówiąc o pomocy mam na myśli działania odciążające organizatora z np. tradycyjnych pamiątek sprzedawanych na naszych imprezach, pomoc w doborze zakwaterowania (obecny rozwój internety umożliwia to bez przeszkód) a nawet w doborze trasy czy tez rozreklamowania imprezy.
Adam S - 2015-07-28, 21:26

Sierpień Patriotyczny dobry miesiąc. Muzeum w Sochaczewie bardzo ciekawe zbiory Września 1939 r mogę się spytać kiedy jest większy luz w Tułowicach kto będzie to będzie. Odpada tylko 15-16 sierpień bo mam termin zajęty A.
Jacek Lazarewicz - 2015-07-28, 21:34

Zara, zara. Royal Enfield Meeting to nazwa mojej imprezy. "Obiegówkę" proszę nazwać inaczej. Jeśli ktoś zechce zorganizować Meeting w innym miejscu (jestem "za") to z numerem "1" i jakimś przymiotnikiem. REM nr XI może być tylko kontynuacją, czyż nie?
Sonia - 2015-07-28, 21:39
Temat postu: Re: !
SKURA napisa/a:
Masz Zbyszku rację, poszedł bym w tym kierunku co Brysyja z Zwolinem robi obecnie. Chodzi o "Zakończenie Lata" w tym roku akurat Danek z Ela nie mają czasu więc kontynuuje to ktoś inny. I tu z mogło by być podobnie, summa summarum liczy się przede wszystkim impreza, zlot, spotkanie, meeting na której możemy się wszyscy spotkać. Pałeczka może być przekazana każdemu chętnemu np. skoro Adzik ma taki ciekawy program do zrealizowania oraz zaplecze to czemu nie pomóc mu zrobić XI Meetingu czy Royaliska jako sztandarowych ale przechodnich imprez (w sensie organizatora) Royal Enfield Club Poland. Mówiąc o pomocy mam na myśli działania odciążające organizatora z np. tradycyjnych pamiątek sprzedawanych na naszych imprezach, pomoc w doborze zakwaterowania (obecny rozwój internety umożliwia to bez przeszkód) a nawet w doborze trasy czy tez rozreklamowania imprezy.

Jasne, jasne... weźmy się i zróbcie to :lol:

SKURA - 2015-07-28, 21:43

A co rozumiesz przez słowo "obiegówkę" ? Bo uważam że każda impreza mająca w swojej nazwie Royal Enfield jest imprezą prestiżową.
Adam S - 2015-07-28, 21:44

Nie mam zamiaru robić zlotów z jakąkolwiek numeracją i cokolwiek komukolwiek coś zawłaszczać po prostu zwykłe spotkanie na RE, tak jak kiedyś skrzyknęliśmy się do Kazimierza , Kto będzie to będzie. A.
Jacek Lazarewicz - 2015-07-28, 21:47

Np. XI RE Meeting w Poznaniu, XII RE Meeting w Szczecinie, XIII RE Meeting w Kozienicach itd. Widzisz, że każdy organizuje imprezę pod swoją wymyśloną nazwą (Royalisko, Pożegnanie Lata, W Krainie Wilka, itd))
Sonia - 2015-07-28, 21:50

SKURA napisa/a:
A co rozumiesz przez słowo "obiegówkę" ? Bo uważam że każda impreza mająca w swojej nazwie Royal Enfield jest imprezą prestiżową.

Co to znaczy prestiżową? Co to ma w ogóle do nazwy zlotu?

Sonia - 2015-07-28, 21:54

Adam S napisa/a:
Nie mam zamiaru robić zlotów z jakąkolwiek numeracją i cokolwiek komukolwiek coś zawłaszczać po prostu zwykłe spotkanie na RE, tak jak kiedyś skrzyknęliśmy się do Kazimierza , Kto będzie to będzie. A.

Proszę, nie obrażaj się. Pewne rzeczy trzeba wyjaśnić na bieżąco. Fajnie, ze masz ochotę zorganizować spotkanie bez różnych "nadbudówek".

SKURA - 2015-07-28, 22:07

Magdalena Tytuła, Marta Łosiak "Polski bez błędów. Poradnik językowy dla każdego" ...Prestiż to in. poważanie, ranga, znaczenie, a więc słowo łączące się tylko z jakościami pozytywnymi: Wysoki prestiż zawodu lekarza; Prestiżowy festiwal filmów w Cannes.
Sonia - 2015-07-28, 22:24

SKURA napisa/a:
Magdalena Tytuła, Marta Łosiak "Polski bez błędów. Poradnik językowy dla każdego" ...Prestiż to in. poważanie, ranga, znaczenie, a więc słowo łączące się tylko z jakościami pozytywnymi: Wysoki prestiż zawodu lekarza; Prestiżowy festiwal filmów w Cannes.

Skura, ja się pytam, co jest takiego prestiżowego w zlotach Enfielda? Co nadaje prestiż naszym spotkaniom? Marka? Ludzie?
Czy Ty aby nie przesadzasz. My się spotykamy po to aby pogadać, pożartować, podyskutować o motocyklach, czasem życiu.
A Ty tu z takiej grubej rury... prestiż... nie rozśmieszaj mnie Skura, bo za chwilę zamiast siodeł trony sobie zamontujemy.

Sonia - 2015-07-28, 22:28

A w cytacie podaje się pełny przypis. Z wydawnictwem i stroną, z której cytat pochodzi:)
Adam S - 2015-07-29, 05:38

E tam żadne obrażanie Dla mnie zlot żaden problem, jeden telefon, spanie, jedzenie, ciekawe miejsca- miło :roll: tanio :lol: solidnie :mrgreen: zero problemów,A Tron jest i działa :shock:
zbymus - 2015-07-29, 06:24

Adzik to
Adam S - 2015-07-29, 09:26

Może być Nieborów, Twierdza Modlin, Tułowice, do wyboru do koloru bez napinki tyle u naści pięknych i ciekawych miejsc tylko coby szanowni Motonici tłumnie i gwarnie zawitali w nasze progi. A.
SKURA - 2015-07-29, 17:12

I to jest pomysł na piękny zlot na przyszły rok, naprawdę miejsce jest przednie w centrum Polski więc każdy ma tyle samo kilometrów w dodatku masz koło siebie Zbyszka człowieka z dużym doświadczeniem i wiedzą a i chętnych do pomocy zawsze się znajdzie paru, przykładem I Kaszubskie Spotkanie.
Adam S - 2015-07-30, 08:19

Mam pomysła :lol: na zlot :roll: sam sobie zaplanuję :?: sam sobie pojadę :arrow: na swim własnym :?: tronie. A.
zbymus - 2015-07-30, 14:55

Adam to
Adam S - 2015-07-30, 16:00

Cały czas badam teren. Ostatnio byłem Słupia- Wiślica-Solec Zdrój, Można coś zrobić w tym roku. Pod koniec sierpnia większy luz, a we wrześniu całkiem lużno. A jaki by wstępny termin pasował. W Osadzie jak jest grupa uruchamiają bufet i zjedzeniem nie ma problemu.