Royal-Enfield
Forum uzytkownikow

Zloty, imprezy itp. - IV Kaszubskie spotkanie motocyklowe

Jaro - 2017-12-07, 15:31
Temat postu: IV Kaszubskie spotkanie motocyklowe
W związku z tym że w czerwcu są mistrzostwa piłkarskie i przypada 24 czerwca mecz Polski z Kolumbią nie wiem czy jest sens coś robić.Dwa lata temu mecz w sobotę całkowicie rozbił grupę na tych co chcieli oglądać i na tych co mieli do tego luźny stosunek.24 czerwiec to sobota , ale to może być właśnie powód rezygnacji.

Planowałem zrobić spotkanie we Władysławowie w terminie jak co roku 22 - 24 czerwiec.
Nad morzem w ostatnich czasach nie jest lekko znaleźć przyzwoite miejsce na bazę bo nie chcą wynajmować na weekend tylko na tydzień.Oczywiście w przypadku większej grupy mam jakąś kartę przetargową .

Jacek moja propozycja jest taka jak uzbiera się jakaś przyzwoita grupa jestem gotowy zorganizować kolejne Pomorskie spotkanie w podanym miejscu albo w innym( zależy ile będzie chętnych).Daj znać Jurkowi i innym nie obecnym żeby się zadeklarowali wstępnie i
zwracam się z tą prośbą do innych użytkowników.Myślę że miesiąc będzie wystarczającym okresem na podjęcie decyzji.

Rysio - 2017-12-07, 20:13

Witaj.Zgłaszam się do wyjazdu.
Jacek Lazarewicz - 2017-12-07, 22:15

My z Jurkiem też, reszty zapytam (nie sądzę, żeby byli tak zatwardziałymi kibicami).
scibor1 - 2017-12-08, 05:51

Mnie też proszę uwzględnić.
Jaro - 2017-12-08, 13:20

Na początek jest już kilku chętnych.

Dwa słowa co planuję: baza we Władysławowie ( domki jak poprzednio),
Rajd zajmie około 150 km.Wizyta na Helu , muzeum obrony wybrzeża, muzeum motoryzacji
w Chyloni.Byłem w obu miejscach warte obejrzenia.Reszta jak co roku.
Wstępnie umawiałem się na wynajęcie domków , ale zachęciłem właścicielkę informacja że będzie to większa grupa ludzi dojrzałych.Dlatego nie mogę nic potwierdzić w tej chwili bo nie wiem ile będzie chętnych , co za tym idzie nie wiem jak mam z nią rozmawiać żeby była skłonna wynająć.
Jak będę wiedział przybliżoną ilość chętnych , dopiero będę mógł rozmawiać o rezerwacji.

motomaciej - 2017-12-11, 11:31

Brzmi niezle. Trochę dalej niż myślałem ale myślę że dam radę. wstępnie jestem na tak
Jacek Lazarewicz - 2017-12-11, 20:50
Temat postu: Re: Pomorskie spotkanie
Jaro napisa/a:

Jacek moja propozycja jest taka jak uzbiera się jakaś przyzwoita grupa jestem gotowy zorganizować kolejne Pomorskie spotkanie w podanym miejscu albo w innym( zależy ile będzie chętnych).Daj znać Jurkowi i innym nie obecnym żeby się zadeklarowali wstępnie i
zwracam się z tą prośbą do innych użytkowników.Myślę że miesiąc będzie wystarczającym okresem na podjęcie decyzji.

Marek z Rzeszowa + 2 osoby - TAK
Danek z Elą określą się pod koniec grudnia bo mają zobowiązania. Jeśli termin im pozwoli to też przyjadą.

Wojtek75 - 2017-12-20, 19:03

Witam. Zgłaszam się.
Jacek Lazarewicz - 2017-12-20, 19:07

:-)
Ivar - 2017-12-22, 12:34

Koszalin wystawia na ten moment dwóch pewnych zawodników. O ile się nie mylę to mecz jest teraz raczej wieczorem. Wtedy był po południu więc w tym roku chyba da się to lepiej pogodzić.
Jacek Lazarewicz - 2017-12-22, 15:17

My już szukamy noclegów po drodze :-D
Jaro - 2017-12-23, 13:59

Przy okazji życzeń świątecznych:

Jak na razie mamy już sporą grupkę: Rysio , Jacek , Jurek , Scibor1 , Motomaciej , Wojtek 75,
Marek + 2 , Ivar + 1 , MIłosz + Majka , Paweł + 1 , Sławek , Kamyk , Jarek , Peter + Aneke, Artur ,

Po świętach będę próbował dogadać sie na wynajęcie bazy noclegowej i myślę
że w połowie stycznia ogłoszę szczegóły zlotu ( miejsce, koszta itp ).
Myślę że do tego czasu jeszcze kilka osób dołączy.

Artur - 2017-12-28, 20:50

Wstępnie, ja też się zgłaszam
Jacek Lazarewicz - 2017-12-28, 21:34

Super !
Jacek Lazarewicz - 2018-01-03, 21:19

motomaciej napisa/a:
Brzmi niezle. Trochę dalej niż myślałem ale myślę że dam radę. wstępnie jestem na tak

Możemy umówić się po drodze. Prawdopodobnie będziemy wyruszać w piątek z Wrześni na Bydgoszcz i Chojnice. Czekam na konkrety od Jarka.

Jaro - 2018-01-05, 15:57

Jacek Łazarewicz napisa/a:
motomaciej napisa/a:

Możemy umówić się po drodze. Prawdopodobnie będziemy wyruszać w piątek z Wrześni na Bydgoszcz i Chojnice. Czekam na konkrety od Jarka.

Z tymi konkretami to na razie słabo.Kobieta co obiecała mi 30 miejsc noclegowych podniosła cenę bo stwierdziła że ten weekend to już sezon.Ponadto chce zadatek w ciągu dwóch dni od daty rezerwacji , a tego nie jestem w stanie jej spełnić .
Dzisiaj pół dnia poświęciłem na szukanie noclegu i nikt nie chcę słyszeć o 2 nocach , tylko interesuje ich 7 dni.Zobaczymy co będzie dalej.W tym rejonie to ludziom całkiem się pojebało
w głowach od natłoku turystów.

Jacek Lazarewicz - 2018-01-05, 16:10

Ile chce za nocleg i w jakiej kwocie zadatek? Może coś poradzimy.
Jeeper - 2018-01-05, 18:07

podobnie mam z royaliskiem dlatego ustaliłem krótki termin na zapisy
po 14 stycznia musze wpłacić 30 % zaliczki inaczej właściciele nie gwarantują miejsc

Jaro - 2018-01-06, 21:34

Jakoś się dogadałem z tą kobietą , ale nie możemy się odciągać.Wynegocjowałem 2 tygodnie
i muszę zapłacić zadatek max w dwóch ratach , pierwszą muszę wpłacić zaraz po zawiązaniu umowy.Po niedzieli będę chciał zarezerwować te 30 miejsc więc proszę o szybkie wpłacanie zadatku.Koszt zadatku od jednej osoby wynosi 80 zł.
Koszt całego pobytu to 200 zł , ale bez obiadu jak było do tych czas.Za obiad w sobotę każdy będzie musiał zapłacić sam.W tej cenie jest nocleg za dwie doby , dwa śniadanie , dwie kolacje i bilety do muzeów.

Podaje numer konta do wpłaty:
50102055581111166185000091
Jarek Roślik
84-300 Lębork

Termin zlotu 22,23,24 czerwiec
Adres bazy noclegowej: Władysławowo 84-120 ul.Golla 8
https://www.nocowanie.pl/...o/domki/132910/

Proszę wszystkich chętnych o szybkie wpłacanie zadatku żebym miał chociaż na pierwszą
wpłatę tak jak się umawiałem z właścicielem ośrodka.Termin na wpłacanie zadatku to 2 tygodnie.Osoby z wstępnej listy które chciałby zrezygnować proszę o informację.

Potwierdzone zgłoszenia:

1. Jurek
2. Jacek
3. Rysio
4. Stefan
5. Sławek
6. Motomaciej
7. Miłosz + Majka
8. Wojtek75
9. Paweł + Ania
10. Jerry
11. Krzysztof
12. Grzegorz Małek
13. Ivar + 1
14. Sebastian
15. Stachu + 1
16. Jarek
17. Marek + 1
18. scibor1
19. Grzegorz
20. Artur
21. Bogdan
22. Peter i Aneke
23. Matt

motomaciej - 2018-01-07, 13:03

[quote="Jaro"]
motomaciej napisa/a:

zawsze w grupie raźniej ! w Chojnicach byśmy się złapali. Ja jeszcze na tak daleko w przód nie wiem jak mi się delegacje ułożą ale dołożę starań aby już w piątek sie stawić na miejscu.

Jaro - kaska przelana. reszta na miejscu ?

ps. Super , że tak prężnie organizujesz :)

Jaro - 2018-01-07, 15:35

Tak jak napisałeś reszta na miejscu.
Na ten moment trzeba wpłacić zadatek i przyjechać w piątek 22 czerwca , reszta należy do mnie.
Fakt że trudno coś zaplanować tak wcześnie , ale wiem z doświadczenia że nigdy nie mamy dość dobrego czasu na to.Trzeba wpłacić i tak kombinować żeby wyszło.
Od czasu problemów z emigrantami i niepewności w krajach turystycznych w północnej Afryce
turyści mocno uderzyli w odpoczynek w ojczyźnie co spowodowało problemy w wyszukiwaniu
miejsc na zloty.
Nie ma co się mazać , zawsze można znaleźć wyjście.
Mam zgłoszenia że już płyną wpłaty czyli będzie dobrze, jakoś to ogarniemy.

Jacek Lazarewicz - 2018-01-07, 20:07

Wpłaciłem. Jurek dzisiaj lub jutro.
Rysio - 2018-01-07, 21:08

Wpłaciłem.
Jaro - 2018-01-08, 11:59

Wpłynęło już kilka zadatków , listę potwierdzonych zgłoszeń zrobię w poście
gdzie zamieściłem numer konta.

[ Dodano: 2018-01-11, 12:31 ]
Dzisiaj wpłaciłem właścicielom zadatek za 30 miejsc noclegowych,
czyli baza noclegowa zaklepana.Przyznam że w tym rejonie nie było to łatwe.
Rezerwację zrobiło 25 osób i według wstępnej listy teoretycznie wszystkie miejsca są już zajęte,
ale potwierdzeniem jest wpłata zadatku czyli jeszcze powinno wpłacić 5 osób.
Gdyby nikt nie zrezygnował , a byliby jeszcze chętni śmiało proszę pytać może coś jeszcze się wykombinuje.

Jacek Lazarewicz - 2018-01-11, 12:54

Czy organizujesz to razem ze Zbymusem i Colinem? Znalazłem takie ogłoszenie na FB:

IV Kaszubski Zlot Royal Enfield.
w dn. 22-24. 06.2018.
Koszt całego pobytu to 200 zł , ale bez obiadu. Za obiad w sobotę każdy będzie musiał zapłacić sam.W tej cenie jest nocleg za dwie doby , dwa śniadanie , dwie kolacje i bilety do muzeów.

Adres bazy noclegowej: Władysławowo 84-120.

Proszę wszystkich chętnych o wpłacanie zadatku.
do dn.20.01.2018.
Koszt zadatku od jednej osoby wynosi 80 zł.
Jest to warunek uczestnictwa w spotkaniu.
Jest tylko 30 miejsc- czyli takie kameralne spotkanie.

Nie wiedziałem, że to również Kaszubski Zlot Royal Enfield. [b]
[/i]

Jaro - 2018-01-11, 13:32

Pytał o info odnośnie zlotu to dostał odpowiedź.
Co potem z tym robią to nie mam pojęcia.

scibor1 - 2018-01-11, 18:30

Zapłacone.
Artur - 2018-01-13, 17:02

Zapłacone
ArturM - 2018-01-14, 23:49

Czy organizujesz to razem ze Zbymusem i Colinem? Znalazłem takie ogłoszenie na FB:

w dn. 22-24. 06.2018

[/i]

Jaja jakieś czy co?? Tak się chyba nie robi.

Jaro - 2018-01-15, 12:38

Artur ja do tego nie przywiązuje wagi , kto co robi i co pisze.
.. ale faktem jest ,że bazgranie na facebooku raczej mi sie nie podoba i nie jest to pierwszy raz.
W zeszłym roku zgłosili 10 czy może nawet 12 osób , a przyjechały 2 no i miałem znowu
problem.Także ciesze się że nie muszę jeść tej żaby w tym roku i o ile życie pozwoli to w przyszłości będę omijał szerokim łukiem.

scibor1 - 2018-01-15, 14:08

ArturM napisa/a:

w dn. 22-24. 06.2018

[/i]

Jaja jakieś czy co?? Tak się chyba nie robi.

A może są dwa zloty RE w tym samym terminie? Niestety nie mam FB i nijak mi to sprawdzić.

Jaro - 2018-01-18, 14:36

Dziś odnotowałem jeszcze jedną wpłatę ( royal z Rumi ) co mi trochę rozbiło
moją układankę , ale damy radę.
W ten sposób można uznać listę za zamkniętą.
Gdyby ktoś z jakichś przyczyn nie mógł dojechać proszę o informację.Bez względu na to czy bedzie to za miesiąc czy tydzień przez zlotem.Domki są wynajęte jako obiekt w całości
dlatego resztę opłaty trzeba będzie wnieść bez względu na to ilu ludzi przyjedzie.
Dlatego podkreślam ,że informacja o nie przewidzianych sytuacjach jest cenna bo można
kogoś chętnego jeszcze znaleźć.
Pod znakiem zapytania jeszcze stoją goście z Finlandii , ale to trochę inna bajka bo dla jednego trzymam miejsce a pozostali dwaj jeżeli przyjadą to busem.
O ewentualnych zmianach powiadomię was na forum.

Ivar - 2018-01-21, 23:39

Z Finlandii to tak zwani The beach boys? :-) Fajne chłopaki - dobrze jakby dotarli.
Jaro - 2018-01-24, 11:18

Ivar napisa/a:
Z Finlandii to tak zwani The beach boys? :-) Fajne chłopaki - dobrze jakby dotarli.

Tak , ci co byli w Łebie.Dwaj bracia Niko i Joona.
Jeszcze Matt ma chęć przyjechać.
Rzuciłem hasło i niech sobie kombinują czy im to wyjdzie.

Ivar - 2018-01-24, 12:57

Jaro napisa/a:
Tak , ci co byli w Łebie.Dwaj bracia Niko i Joona.

No to polska branża browarnicza odnotuje istotny wzrost zysków w ostatniej dekadzie czerwca. I to nie tylko ze względu na mundial :-P

Jaro - 2018-05-24, 10:40

W związku z tym że jedna para z Niemiec ma problemy zdrowotne i nie dojadą
powstały dwa wolne miejsca.
Czekam do końca tygodnia na jakieś zgłoszenia.

Ivar - 2018-05-29, 22:00

Moje foty z zeszłego roku:
http://royal-kaszuby-2017.ivar.pl/

Jaro - 2018-05-31, 08:34

Tak jak wspomniałem wcześniej - dołączył do nas Stefan.
To oznacza że jest jeszcze jedno miejsce wolne.

Obiad prawdopodobnie bedziemy jedli w Cetniewie.Nie płacilem jeszcze zadatku
ale wstępnie się umówiłem.Obiad z dwóch dań 24 zł.
Na to wychodzi że łączny koszt zlotu dla jednej osoby wyniesie 224 zł.

[ Dodano: 2018-06-15, 11:31 ]
Podpowiem słownie jak dojechać .
Jadąc drogą 216 na północ zaraz po przejechaniu tablicy Władysławowo należy
skręcić w pierwszą w lewo.Tą drogą należy przejechać jakieś 500 m i od razu
po przejechaniu przejazdu kolejowego trzeba skręcić w lewo szutrem pod lekką górkę.
Na górce w lewo w krótką ślepą i jesteście na miejscu.
Ja będę na miejscu około 15 godziny.

Ivar - 2018-06-20, 07:49

Filmik z zeszłego roku:
https://www.youtube.com/watch?v=9XSYkLLs4bI

scibor1 - 2018-06-24, 14:43

Udało się wrócić prawie bez deszczu. Zużycie paliwa wyszło 2,09l/100km, więc jest nadzieja zejść poniżej 2 w warunkach spokojnej trasy. Jak się dogadam z elektroniką wrzucę jakieś zdjęcia i filmiki z kamerki. Dziękuję Wszystkim za super spotkanie a szczególnie Jarkowi za organizację:)

[ Dodano: 2018-06-25, 09:55 ]
https://photos.app.goo.gl/6P9HHWSdF99qMbLH8

Rysio - 2018-06-25, 10:09

Dojechałem do domu o 20.05 , po drodze świeciło słonko.Wielkie podziękowania dla Jarka i wszystkich obecnych na spotkaniu.
Jacek Lazarewicz - 2018-06-25, 17:48

Ja też dzisiaj (poniedziałek) o 17.20
Jarku, jeszcze raz bardzo dziękujemy!

( jakieś fotki później)

Jaro - 2018-06-27, 11:31

Dzięki wszystkim za przybycie na zimną północ kolejny raz, ale myślę że w tym roku chociaż by
jazda po mierzei Helskiej i w wzdłuż zatoki Puckiej zostawiło wam w pamięci dużo przyjemnych widoków.
Moja córka dojechała dopiero w sobotę wieczorem z tego względu ja za duzo zdjęć nie będę miał,
ale Stefan juz mi podesłał i Majka .
Za kilka dni zrobię jaki album z tego.

Jacek Lazarewicz - 2018-06-27, 12:07

Twoja Północ jest gorąca (atmosfera), to tylko w przyrodzie było zimno :-) .
Jaro - 2018-06-30, 13:09

Zrobiłem album.
Mimo że dojechała po południu to natrzaskała 400, godzina przebierania.
Z soboty w dzień kilka Stefana i Majki.

https://photos.app.goo.gl/rfcjryke9RVW3n5Q7

Jacek Lazarewicz - 2018-06-30, 15:21

Dzięki, szkoda, że część jest w niskiej rozdzielczości.
scibor1 - 2018-07-08, 18:33

Małe co nieco z mojej kamerki:
https://youtu.be/OJ3yejs1hio

Jacek Lazarewicz - 2018-07-10, 10:05

Super, nawet nie zauważyłem, że masz kamerę. A swoją drogą, jak przymocowujesz do kasku: na opasce czy klejona?
scibor1 - 2018-07-10, 13:33

Uchwyt jest na dwustronną taśmę, dla pewności dałem jeszcze dwie trytytki przez wywietrzniki.
Jacek Lazarewicz - 2018-07-10, 16:59

Dzięki, też mam taśmę, ale obawy są. Pomyślę o trytytkach!
Jaro - 2018-07-11, 21:24

Fajnie popatrzeć co działo sie z tyłu.Ja jako prowadzący mogłem tylko sobie wyobrażać
że wszystko idzie dobrze.Kolejna uwaga , drogę mielismy naprawdę pustą na ten przejazd
w tym rejonie Polski i tylko szkoda że nie widać tego co można było zobaczyć po prawej stronie.