|
Royal-Enfield Forum uzytkownikow |
|
Zloty, imprezy itp. - Pożegnanie lata 2019 - Stramberk
adam - 2019-06-24, 11:49 Temat postu: Pożegnanie lata 2019 - Stramberk Szanowne Koleżanki i Koledzy,
Na naszym ostatnim spotkaniu na Mazurach padła propozycja kolejnego naszego spotkania Pożegnanie Lata w Czechach w miejscowości Stramberk – byliśmy tam już w 2011 roku i wspomnienia mamy piękne więc stwierdziliśmy, że czas na powtórkę.
Dokonałem wstępnej rezerwacji miejsc w hotelu Gong w Stramberku:
http://www.hotel-gong.cz/wp/pl/
Koszt noclegu jednej osoby w pokoju dwuosobowy ze śniadaniem wynegocjowałem na 98 zł x 2 doby 196 zł.
Pozostałe koszty wyżywienia powinny wyglądać jak przy innych naszych zlotach.
Planuję zwiedzanie Ołomuńca i przybliżenie wszystkim krainy Moraw Północnych.
Termin spotkania to 6-8 września 2019 roku – tradycyjnie rozpoczynamy w piątek, sobota przejażdżki i zwiedzanie atrakcji, niedziela powrót do domu.
Bardzo proszę o potwierdzanie swojego uczestnictwa pod adresem na adres: mykala@wp.pl - tak szybko jak to jest możliwe – gdyż muszę szybko – do końca miesiąca potwierdzić rezerwacje hotelowe.
Bardzo proszę o wpłatę zaliczki w wysokości 100 zł/osobę - koszt rezerwacji hotelu na konto nr:
33 2490 0005 0000 4004 1469 0549 z dopiskiem Pożegnanie Lata Stramberk.
Równolegle proszę o wysłanie informacji o dokonanej przedpłacie na mój adres mailowy.
Inne szczegóły zostaną podane wkrótce.
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
Adam
Jacek Lazarewicz - 2019-06-25, 10:54
Bardzo się cieszę. Już zgłosiłem swój akces.
weker - 2019-06-25, 12:39
Dzieki za świetną wiadomość. Dokonałem dzisiaj swojego zgłoszenia i wpłaty.
Stefan
ArturM - 2019-06-25, 18:41
Mazury nałożyły się niestety z rodzinną wycieczką. Stramberk wpisałem w kalendarz.
Adaś wpisuj mnie
motomaciej - 2019-07-15, 10:19
Hej. Terminy pracy mi sie nakladaja ale postaram sie rzrutem na tasme cos zalatwic.
bon-wojtek - 2019-08-08, 15:48
Myślałem, że się uda ale niestety wystąpiła kolizja terminów
Pozdrawiam wszystkich i bawcie się dobrze (nawet podwójnie dobrze bo jeszcze w moim imieniu ).
adam - 2019-08-29, 15:56
Szanowni Koledzy i Koleżanki,
Milowymi krokami zbliża się nasze Pożegnanie Lata w Stramberku, podaję więc więcej szczegółów, ceny orientacyjne, proszę zaopatrzyć się w korony czeskie.
Skład: 14 osób:
Ela i Danek, Jurek, Leszek i Maria, Stefan, Tomek, Wojtek, Krzysztof, Jerry, Jacek, Artur, Adam i Aga
Plus Marek nam jeszcze potwierdzi.
Noclegi: 1171 kc za dwie noce w pokoju dwuosobowym od osoby. (minus wpłacona zaliczka 588 kc)
Cena obejmuje śniadanie, parking i WI-FI
Zjeżdżamy się w piątek do Hotelu Gong w Stramberku, (proszę w recepcji się powołać na rezerwację Adam z Polski i zaznaczyć czy pokój z łóżkiem małżeńskim czy nie, pokoje są dwuosobowe – proszę się dobrać 😊).
http://www.hotel-gong.cz/wp/pl/
W Gongu mamy zamówioną kolację – tradycyjny smażeny syr z hranolkami w cenie 139 kc. Kuchnia wydaje posiłki do 21.30. Jeżeli ktoś wie, że nie zdąży – poproszę o informację. Następnie wieczorne rozmowy możemy kontynuować na rynku w Stramberku.
W sobotę przewiduję ambitny plan przejazdów – spotkanie jest motocyklowe więc będziemy jeździć, aby dokładnie poznać północno – morawski kraj i jego krajobrazy.
Start o godz. 8:00 Przejazd 83 km na trasie Stramberk-Ołomuniec przez Międzyrzecze Wołoskie.
W Ołomuńcu od 12:00 zwiedzamy miasto z przewodnikiem w języku polskim ! 115 kc od osoby.
Mam nadzieję, że spodoba się Wam to miasto – moim (i nie tylko) zdaniem jest przepiękne.
Po zwiedzaniu przewidziany jest obiad o 14:30 na rynku w Ołomuńcu:
Konfitované kachní stehno s červeným zelím, houskový a bramborový knedlík, 185 kc.
Czyli Udka z kaczki z czerwoną kapustą, chlebem i kluseczkami ziemniaczanymi
Następnie przejazd do Stramberka przez Fulnek 90km.
Kolacja na rynku w Stramberku w miejskim browarze – Piwny Gulasz z Knedlikiem 159 kc i rozmowy i nocne podziwianie miasta Stramberk (może być spacer).
Niedziela – wyjazd do domu, dla mających chwilkę czasu rano przejazd do Nowego Jiczina (8 km) na kawę i ciastko.
Do szybkiego zobaczenia!
Suma wydatków powyżej: 1769, czyli ok. 300 zł (bez zaliczki i napojów i innych atrakcji fakultatywnych)
Przelicznik cen 1 kc – 0,17 pln
Jeeper - 2019-09-10, 09:37
Wrzućcie parę fotek, cisza jak u cioci na stypie
adam - 2019-09-10, 18:25
Hej dzięki wszystkim za spotkanie, w deszczowym Ołomuńcu znaleziono klucze w knajpioe - czy ktoś nie zgubił może?
Jaro - 2019-09-10, 22:50
Jeeper napisa/a: | Wrzućcie parę fotek, cisza jak u cioci na stypie |
Większość jest raczej z poza stron , to kto ma pisać.
Jeeper - 2019-09-13, 15:49
bez przesady, wszystkie dinozaury przecież jeszcze nie wydechły
Jacek Lazarewicz - 2019-09-13, 20:02
Byłem na tym spotkaniu jako rekonwalescent (zabrano mnie samochodem). Jakieś tam fotki pstryknąłem. Dajcie mi trochę czasu- coś powieszę. A tak w skrócie, pogoda najlepsza była 'Na dojeździe" czyli w piątek. Całą sobotę padał deszcz i wycieczka do Ołomuńca była "smutna". Na szczęście powrót niedzielny, pomimo dużego zachmurzenia, wyszedł "suchą nogą".
Jeeper - 2019-09-14, 15:04
furfa, najbardziej mnie żal tych Konfitované kachní stehno s červeným zelím, houskový a bramborový knedlík
Jacek Lazarewicz - 2019-09-14, 15:20
Zadko jadam kaczkę, ale ta była naprawdę dobrze przyrządzona.
Jacek Lazarewicz - 2019-09-15, 11:25
Tu kilka fotek. Więcej będzie w najbliższym czasie tutaj:
https://www.facebook.com/...admin_todo_tour
Jeeper - 2019-09-15, 14:35
bardzo dziękuję
ArturM - 2019-09-17, 17:18
Strasznie się cieszę że dotarłem do Stramberka.
W piątek pogoda iście motocyklowa.
Razem z Tomkiem z Rzeszowa pojechaliśmy na punkt spotkania do Jerzego M.
Następnie w większym już gronie Jerzy, Leszek z Marysią i Wojtek pojechaliśmy w stronę Cieszyna gdzie czekali na nas Stefan, Jacek, Jerry i Marek.
Na miejscu w Stramberku dołączył Adam z Agą i Krzysiek ze Strzelec.
Pyszna kuchnia, bogate czeskie piwo i wyborne Towarzystwo - tego mi było trzeba.
Sobota - tak jak Jacek napisał - smutna bo niebo płakało przez pół dnia.
Szkoda że plany Adama nie wyszły.
Niedziela cudowna i przemiła droga powrotna z Tomkiem.
940km - pierwsze kilometry w tym roku. Jest szansa że do 1000 dobiję
Pozdrowionka
Jaro - 2019-09-20, 13:39
ArturM napisa/a: |
940km - pierwsze kilometry w tym roku. Jest szansa że do 1000 dobiję
|
Nie narzekaj wcale nie tak mało zawsze to 1 tysiąc.Swoja drogą zawsze mi sie wydaje że na południu to wszędzie blisko a tu prosze prawie 1000.
ładne miasteczko ten Stamberk
|
|