Royal-Enfield Strona Gwna Royal-Enfield
Forum uzytkownikow

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  czatCzat
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
IV Zlot RE w Krainie
Autor Wiadomo
BRYSYJA 
MACHISMO A 350

Doczy: 14 Pa 2011
Skd: Urzędów
Wysany: 2012-09-03, 21:39   

bez przesady panowie, dobrze zrobiony i regularnie serwisowany Royal jest naprawde bezawaryjny.

Jacek Lazarewicz 

Doczy: 07 Lip 2006
Skd: Pruchna
Wysany: 2012-09-03, 21:57   

Nie mieliśmy łożyska, wróciłem bez. Janusz zastosował bieżnię wewnętrzną jako dystans- to było mniej wazne łożysko (małe) ;-)
Jeśli będziesz kupował to 6203
Powiem jeszcze, że Adam zrobił to co Ty w Suchedniowie - pojechał do wsi i .............
przywiózł łożysko. Byliśmy juz jednak "poskładani" i wsadziłem je do kieszeni... na wszelki wypadek.

jsbielsko
[Usunity]

Wysany: 2012-09-03, 21:58   

BRYSYJA czy Ty uważasz, że motocykle Jacka i Janusza nie są dopieszczone?... :shock: no to ja chyba pójdę i się "zaszczelę" przy pomocy mojego "motóra" :lol: pisownia orginalna - :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez jsbielsko 2012-09-03, 22:01, w caoci zmieniany 1 raz  

Jacek Lazarewicz 

Wysany: 2012-09-03, 21:59   

Masz zezwolenie na broń? :shock: :shock:

jsbielsko
[Usunity]

Wysany: 2012-09-03, 22:01   

a i Cię uprzedziłem Jacku - doprecyzowałem :lol: szczał nie strzał :-P

BRYSYJA 
MACHISMO A 350

Wysany: 2012-09-04, 06:49   

Łozyska w kole nie rozlatuja sie ot tak.. było dobre i nagle rozlatuje sie koszyk. przyjac zasade ze na poczatku sezonu zmieniamy łożyska na nowe ( nie oszczedzac ) kupic np. FAG, TIMKEN, koniecznie kryte czyli o oznaczeniu RS, sprawdzic stan gniazd, tulei pomiedzy łozyskami i mozna do mnie "szczelac" jesli sie rozpadnie na trasie :-D ps. Motocykl Rafała juz jest u mnie. dzis zaczynam prace nad nim.

ArturM 
wierny klasyce

Doczy: 24 Lis 2009
Skd: Sanok
Wysany: 2012-09-04, 08:34   

To dawaj znać co z motorkiem Rafała bo chyba wszystkich to zainteresuje.

I jeszcze prośba - Piotrze wklej nazwę tego specyfiku o którym rozmawiałeś z Jerzym.

jsbielsko
[Usunity]

Wysany: 2012-09-04, 09:02   

co roku nowe łożyska, co dwa lata nowa cewka, co trzy lata nowy motór? :lol:

BRYSYJA 
MACHISMO A 350

Wysany: 2012-09-04, 09:38   

albo- w jednym roku gruntowny przeglad i motor na lata :-) taka wizja bardziej do mnie przemawia

ArturM 
wierny klasyce

Doczy: 24 Lis 2009
Skd: Sanok
Wysany: 2012-09-04, 14:56   

Fenomenu naprawy "nowych" motocykli też nie rozumiałem do póki nie kupiłem RE.
Moja żona to puka się po czole słysząc o Naszych awariach. Nie może pojąć jakim cudem "nowe" tak często ulegają awarii i to nawet rzeczy trywialnych i mało skomplikowanych.

A rozlatujących się łożysk, które na 100%, nie są oryginałami sam nie ogarniam :!:

jsbielsko
[Usunity]

Wysany: 2012-09-04, 17:17   

ArturM w Indiach obowiązuje chyba ogólna zasada braku zaufania do wszystkiego, czego się własnoręcznie nie rozkręciło do ostatniej śrubki i nie złożyło samemu. Zasada ta dotyczy wszystkich sfer konsumpcji od A do Z... :mrgreen:

Sonia
[Usunity]

Wysany: 2012-09-04, 21:08   

BRYSYJA napisa/a:
Łozyska w kole nie rozlatuja sie ot tak.. było dobre i nagle rozlatuje sie koszyk. przyjac zasade ze na poczatku sezonu zmieniamy łożyska na nowe ( nie oszczedzac ) kupic np. FAG, TIMKEN, koniecznie kryte czyli o oznaczeniu RS, sprawdzic stan gniazd, tulei pomiedzy łozyskami i mozna do mnie "szczelac" jesli sie rozpadnie na trasie :-D ps. Motocykl Rafała juz jest u mnie. dzis zaczynam prace nad nim.

Nie rozumiem pierwszego zdania- jak nie rozlatuje się ot tak? Nam się rozleciało... po prostu najpierw guma, potem łożysko. Czyli nie ot tak... ta guma :-(
Jednak będziemy wozić łożyska, oprócz linek, oprócz dętki i... hmmmm... może cewkę jeszcze :-D

Strzeżonego... ubezpieczonego... i od przybytku.... :-D

jsbielsko
[Usunity]

Wysany: 2012-09-04, 21:23   

ja cewkę zawsze wożę ze sobą :shock: i używam w trakcie postojów wielokrotnie :lol:
jednak proponuję wozić jednego kompletnego RE jako dawcę ... :mrgreen:
Przezorny Zawsze Ubezpieczony... :lol:

Jacek Lazarewicz 

Wysany: 2012-09-04, 21:36   

Sonia napisa/a:
BRYSYJA napisa/a:

Nie rozumiem pierwszego zdania- jak nie rozlatuje się ot tak? Nam się rozleciało... po prostu najpierw guma, potem łożysko. Czyli nie ot tak... ta guma :-(
Jednak będziemy wozić łożyska, oprócz linek, oprócz dętki i... hmmmm... może cewkę jeszcze :-D

Strzeżonego... ubezpieczonego... i od przybytku.... :-D

Myślę, że nie rozleciało się ot,tak. Po 36 tys. na "polskich" drogach nie wytrzymało indyjskie (jeszcze oryginalne) łożysko. Nie wiem czy to dużo czy mało. W drodze do Krainy zaliczyliśmy kilka garbów i dołków. Motocykl aż zajęczał. Może wtedy zaczął się "nieodwracalny proces".
A żeby było ciekawiej, Januszowi 30km przed Strzelcami.....wysypało się łożysko w tylnym kole. :shock:

jsbielsko
[Usunity]

Wysany: 2012-09-04, 22:01   

no to zaczynamy jeździć tylko na przednim :?: :lol:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Nie moesz zacza plikw na tym forum