Kaszuby 2015 - propozycja |
Autor |
Wiadomo |
Jaro
Doczy: 07 Mar 2012 Posty: 346 Skd: Polska
|
Wysany: 2015-05-20, 10:07 Kaszuby 2015 - propozycja
|
|
|
W związku z tym ,że Jeeper jest zachwycony pomorzem i chciałby zrobić tutaj zlot
wychodzę mu na przeciw.Prawdę mówiąc terminarz sezonu jest mocno napięty i właściwie nie wiem jak on to widział , ale ja mogę zaproponować sierpień (jedyny wolny miesiąc).
Powiedzmy ,że połowa sierpnia mogłaby być optymalna.
To jest propozycja więc czekam na odzew i ewentualna chęć przyjazdu. |
|
|
|
|
zbymus [Usunity]
|
Wysany: 2015-05-20, 12:26
|
|
|
Ja chętny , ale za rok. |
|
|
|
|
Jaro
|
Wysany: 2015-05-21, 08:39
|
|
|
Kaszuby 2015 - Termin 14 - 16 sierpień
Nocleg 30 zł za noc - http://www.nadstawami.aledom.com/index.html ,miejsce bardzo urokliwe wszystko z akcentem Kaszubskim.Śniadania na miejscu 10 zł za jedno( na przykład jajówa z jajek od gospodarza i dodatki).Kolacja w piątek Kaszubska ,kartofle z boczkiem swojskim i zsiadłe mleko lub kartofle ze śledziem w śmietanie( obstawiam pierwsze) i swojska kiełbasa na ognisku 15 zł.Kolacja w sobotę, świeży pstrąg wędzony na miejscu i kiełbasa swojska na ognisku około 25 zł,obiad podczas sobotniego rajdu 35 zł, bilet do skansenu 20 zł,naszywka 15 zł.
Plan na sobotę:
Po śniadaniu "zwiedzanie" zamku w Łapalicach https://www.google.pl/sea...iw=1280&bih=674 , następnie przejazd drogą Kaszubską http://pl.wikipedia.org/wiki/Droga_Kaszubska ,
http://www.zwiedzajkaszub...droga-kaszubska i dużo jeżdżenia po Kaszubach.
Następnie zwiedzanie Skansenu w Szymbarku http://www.na-kaszuby.pl/...a/Szymbark.html , obiad i na koniec wspólna fotka przy diabelskim kamieniu http://www.polskiepomorze...iabelski-kamien
Łączny koszt około 190 zł,czekam na zgłoszenia i serdecznie wszystkich zapraszam.
Naszywka z logo dla każdego uczestnika plus koszulka z takim samym obrazkiem.
Jak będą chętni na koszulki pozbieramy rozmiary i dopiszę cenę obu gadżetów
(cena będzie na pewno przystępna)
Spotkanie widziałbym dedykowane dla motocykli klasycznych nie koniecznie Royali ,
ale oczywiście pod szyldem Royal Enfield.
Charakter spotkań raczej w siodle czyli wszędzie docieramy na motorkach.
Oficjalnie zgłoszenia proszę składać do 15 lipca, ale poślizg z różnych przyczyn
również dopuszczalny.
Dla jadących na przykład z dołu do góry środkiem Polski polecam zjazd z A1 na Warlubie,Skórcz,Kościerzyna,Miechucino,Mirachowo.Bardzo przyjemna trasa dla zainteresowanych mogę zrobić mapkę.
Potwierdzone zgłoszenia:Paweł,Tomek+1,Ela i Danek,Skura z synem,Seba,Miłosz i Majka,Piotr,Ivar+2,Wojtek K,Wojtek S,Zbymus+4,Sławek,Tomek,Jurek+1,Vishnu
Po zalogowaniu więcej informacji.
kaszebe.jpg Pamiątka, a zarazem logo w postaci naszywki dla uczestnika spotkania. Projekt graficzny:Skura |
|
Plik cignito 45 raz(y) 385,99 KB |
dojazd.jpg Czarna kropka na mapie to miejsce spotkania.Przy wjeździe stoi trabant. |
|
Plik cignito 61 raz(y) 75,15 KB |
trasa.jpg Trasa przejazdu, Od Sierakowic trochę inaczej bo tej drogi nie ma na mapie.Odcinek od Sierakowic będzie wiódł przez Rezerwat Kurze Grzędy. |
|
Plik cignito 65 raz(y) 148,61 KB |
|
Ostatnio zmieniony przez Jaro 2015-08-07, 19:35, w caoci zmieniany 22 razy |
|
|
|
|
Jacek Lazarewicz
Doczy: 07 Lip 2006 Posty: 3029 Skd: Pruchna
|
Wysany: 2015-05-21, 12:41
|
|
|
Bardzo piękna propozycja - niestety w tym roku dla mnie raczej nieosiągalna .
Bardzo chętnie jednak przyjechałbym w przyszłym roku. Mogę odstąpić Ci swój termin czerwcowy |
|
|
|
|
Jaro
|
Wysany: 2015-05-21, 13:08
|
|
|
Jak nie będzie chętnych w tym roku można zrobić w przyszłym,ale może coś drgnie
bo jak to mówią byłyby pierwsze koty za płoty.Do zwiedzania jest dużo , a zawsze mozna coś powtórzyć dla chętnych.Ja te rejony znam bardzo dobrze więc wszystko robię z myślą
ugoszczenia was na północy. |
|
|
|
|
Sebastian H.
sebol
Doczy: 03 Sie 2009 Posty: 161 Skd: wielkopolska
|
Wysany: 2015-05-21, 17:31
|
|
|
Ja się na Kaszuby wybiorę. Nigdy nie byłem w tych rejonach a i termin jest dla mnie ok. |
|
|
|
|
Jaro
|
Wysany: 2015-05-22, 18:30
|
|
|
Jacek Łazarewicz napisa/a: | Bardzo piękna propozycja - niestety w tym roku dla mnie raczej nieosiągalna .
Mogę odstąpić Ci swój termin czerwcowy |
Jeżeli chcesz odstąpić czerwcowy termin można pomyśleć nad kilkoma opcjami .
Na przykład zwiedzanie morskich Kaszubów czyli przejazd mierzeją Helską , zwiedzanie muzeum obrony Helu ( ciekawe ),Rozewie lub Oksywie jest kilka opcji , dlatego że nie ma jeszcze stonki w tym rejonie.Mogą być Kaszuby lądowe czyli okolice Kartuz , Kościerzyny.
Jak będą chęci, pomyślę nad szczegółami , tylko nie wiem czy jakiekolwiek zmiany nie pachną schizmą w Royal Enfield Polska.
...ale puki co pociągnę temat który zacząłem i dzisiaj zaktualizuję propozycję Kaszuby 2015,
ze szczegółami. |
|
|
|
|
SKURA [Usunity]
|
Wysany: 2015-05-22, 20:46
|
|
|
Ja z chęcią w przyszłym roku w czerwcowym terminie , ja Ci mówiłem na Royalisku spędzałem w Lęborku przez parę lat piękne wakacje z rodzicami i chętnie w drodze odwiedzę stare miejsca jeśli jeszcze się zachowały, co do tego roku jestem na tak, ale decyzja zależy od tego czy dostane urlop w firnie a mamy ogromnie napięte terminy ale po 1 czerwca będę wiedział na 100% czy pojadę :). Tak że trzymaj kciuki !!! |
|
|
|
|
Jaro
|
Wysany: 2015-05-22, 21:57
|
|
|
Jasne , że trzymam... |
|
|
|
|
SKURA [Usunity]
|
Wysany: 2015-05-23, 13:48
|
|
|
Bingo, będę miał urloo :), opcja jest taka że wyjadę z młodszym synem np. w środe po południu po drodze w Częstochowie przenocujemy (127 km) potem ruszymy do Kwidzynia (383km) tam przenocujemy rano zwiedzimy Zamek potem na miejsce zlotu 132km. W drodze powrotnej w niedziele wyjedziemy rano i udamy się do Malborka zwiedzać zamek (102km) Z Malborka do Bydgoszczy (152km) tam przenocujemy i zaprzyjaźnionego Klubu a potem prosto do Krakowa (445km) |
|
|
|
|
Jaro
|
Wysany: 2015-05-24, 07:28
|
|
|
Myślę ,że post z propozycją zaktualizowałem dostatecznie.Gdyby były jakieś pytania,
walić jak w dym. |
|
|
|
|
zbymus [Usunity]
|
Wysany: 2015-05-24, 13:31
|
|
|
Zmieniam zdanie, propozycja kusząca.
Jarku do kiedy dajemy ostateczne potwierdzenie. |
|
|
|
|
Jaro
|
Wysany: 2015-05-24, 15:01
|
|
|
zbymus napisa/a: | Zmieniam zdanie, propozycja kusząca.
Jarku do kiedy dajemy ostateczne potwierdzenie. |
Nie ma dużego pośpiechu,chodzi bardziej o to żeby zawiązała się jakaś określona
grupa i wtedy ktoś może dojechać lub kogoś ubędzie, ale dla jakiegoś porządku - powiedzmy do końca czerwca.Później również nie będzie problemu.Jest 20 miejsc noclegowych na dzień dzisiejszy do sezonu ma przybyć jeszcze 8 więc w sumie powinno być 28.Jest też możliwość rozbicia namiotu 15 zł. |
Ostatnio zmieniony przez Jaro 2015-05-28, 07:46, w caoci zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Sebastian H.
sebol
Doczy: 03 Sie 2009 Posty: 161 Skd: wielkopolska
|
Wysany: 2015-05-24, 17:25
|
|
|
Jakby co to mogę koszulki z takim logo jak Skura wymalował zrobić. Bo ładny ten znaczek jest . Jeśli pasuje to poproszę o kontakt. |
|
|
|
|
Tomek śląsk [Usunity]
|
Wysany: 2015-05-24, 17:46
|
|
|
Jeżeli zdrowie i finanse pozwolą to w przyszłym roku chętnie bym się wybrał ,w tym raczej szanse małe . |
|
|
|
|
|