Royal-Enfield Strona Gwna Royal-Enfield
Forum uzytkownikow

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  czatCzat
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Kaszuby 2015 - propozycja
Autor Wiadomo
Jaro 

Doczy: 07 Mar 2012
Skd: Polska
Wysany: 2015-05-20, 10:07   Kaszuby 2015 - propozycja

W związku z tym ,że Jeeper jest zachwycony pomorzem i chciałby zrobić tutaj zlot
wychodzę mu na przeciw.Prawdę mówiąc terminarz sezonu jest mocno napięty i właściwie nie wiem jak on to widział , ale ja mogę zaproponować sierpień (jedyny wolny miesiąc).
Powiedzmy ,że połowa sierpnia mogłaby być optymalna.
To jest propozycja więc czekam na odzew i ewentualna chęć przyjazdu.

zbymus
[Usunity]

Wysany: 2015-05-20, 12:26   

Ja chętny , ale za rok.

Jaro 

Wysany: 2015-05-21, 08:39   

Kaszuby 2015 - Termin 14 - 16 sierpień

Nocleg 30 zł za noc - http://www.nadstawami.aledom.com/index.html ,miejsce bardzo urokliwe wszystko z akcentem Kaszubskim.Śniadania na miejscu 10 zł za jedno( na przykład jajówa z jajek od gospodarza i dodatki).Kolacja w piątek Kaszubska ,kartofle z boczkiem swojskim i zsiadłe mleko lub kartofle ze śledziem w śmietanie( obstawiam pierwsze) i swojska kiełbasa na ognisku 15 zł.Kolacja w sobotę, świeży pstrąg wędzony na miejscu i kiełbasa swojska na ognisku około 25 zł,obiad podczas sobotniego rajdu 35 zł, bilet do skansenu 20 zł,naszywka 15 zł.
Plan na sobotę:
Po śniadaniu "zwiedzanie" zamku w Łapalicach https://www.google.pl/sea...iw=1280&bih=674 , następnie przejazd drogą Kaszubską http://pl.wikipedia.org/wiki/Droga_Kaszubska ,
http://www.zwiedzajkaszub...droga-kaszubska i dużo jeżdżenia po Kaszubach.
Następnie zwiedzanie Skansenu w Szymbarku http://www.na-kaszuby.pl/...a/Szymbark.html , obiad i na koniec wspólna fotka przy diabelskim kamieniu http://www.polskiepomorze...iabelski-kamien
Łączny koszt około 190 zł,czekam na zgłoszenia i serdecznie wszystkich zapraszam.
Naszywka z logo dla każdego uczestnika plus koszulka z takim samym obrazkiem.
Jak będą chętni na koszulki pozbieramy rozmiary i dopiszę cenę obu gadżetów
(cena będzie na pewno przystępna)

Spotkanie widziałbym dedykowane dla motocykli klasycznych nie koniecznie Royali ,
ale oczywiście pod szyldem Royal Enfield.
Charakter spotkań raczej w siodle czyli wszędzie docieramy na motorkach.
Oficjalnie zgłoszenia proszę składać do 15 lipca, ale poślizg z różnych przyczyn
również dopuszczalny.

Dla jadących na przykład z dołu do góry środkiem Polski polecam zjazd z A1 na Warlubie,Skórcz,Kościerzyna,Miechucino,Mirachowo.Bardzo przyjemna trasa dla zainteresowanych mogę zrobić mapkę.

Potwierdzone zgłoszenia:Paweł,Tomek+1,Ela i Danek,Skura z synem,Seba,Miłosz i Majka,Piotr,Ivar+2,Wojtek K,Wojtek S,Zbymus+4,Sławek,Tomek,Jurek+1,Vishnu

Po zalogowaniu więcej informacji.

kaszebe.jpg
Pamiątka, a zarazem logo w postaci naszywki dla uczestnika spotkania.
Projekt graficzny:Skura
Plik cignito 45 raz(y) 385,99 KB

dojazd.jpg
Czarna kropka na mapie to miejsce
spotkania.Przy wjeździe stoi trabant.
Plik cignito 61 raz(y) 75,15 KB

trasa.jpg
Trasa przejazdu,
Od Sierakowic trochę inaczej bo tej drogi nie ma na mapie.Odcinek od Sierakowic będzie wiódł przez Rezerwat Kurze Grzędy.
Plik cignito 65 raz(y) 148,61 KB

Ostatnio zmieniony przez Jaro 2015-08-07, 19:35, w caoci zmieniany 22 razy  

Jacek Lazarewicz 

Doczy: 07 Lip 2006
Skd: Pruchna
Wysany: 2015-05-21, 12:41   

Bardzo piękna propozycja - niestety w tym roku dla mnie raczej nieosiągalna :cry: .
Bardzo chętnie jednak przyjechałbym w przyszłym roku. Mogę odstąpić Ci swój termin czerwcowy :->

Jaro 

Wysany: 2015-05-21, 13:08   

Jak nie będzie chętnych w tym roku można zrobić w przyszłym,ale może coś drgnie
bo jak to mówią byłyby pierwsze koty za płoty.Do zwiedzania jest dużo , a zawsze mozna coś powtórzyć dla chętnych.Ja te rejony znam bardzo dobrze więc wszystko robię z myślą
ugoszczenia was na północy.

Sebastian H. 
sebol

Doczy: 03 Sie 2009
Skd: wielkopolska
Wysany: 2015-05-21, 17:31   

Ja się na Kaszuby wybiorę. Nigdy nie byłem w tych rejonach a i termin jest dla mnie ok.

Jaro 

Wysany: 2015-05-22, 18:30   

Jacek Łazarewicz napisa/a:
Bardzo piękna propozycja - niestety w tym roku dla mnie raczej nieosiągalna :cry: .
Mogę odstąpić Ci swój termin czerwcowy :->

Jeżeli chcesz odstąpić czerwcowy termin można pomyśleć nad kilkoma opcjami .
Na przykład zwiedzanie morskich Kaszubów czyli przejazd mierzeją Helską , zwiedzanie muzeum obrony Helu ( ciekawe ),Rozewie lub Oksywie jest kilka opcji , dlatego że nie ma jeszcze stonki w tym rejonie.Mogą być Kaszuby lądowe czyli okolice Kartuz , Kościerzyny.
Jak będą chęci, pomyślę nad szczegółami , tylko nie wiem czy jakiekolwiek zmiany nie pachną schizmą w Royal Enfield Polska.
...ale puki co pociągnę temat który zacząłem i dzisiaj zaktualizuję propozycję Kaszuby 2015,
ze szczegółami.

SKURA
[Usunity]

Wysany: 2015-05-22, 20:46   

Ja z chęcią w przyszłym roku w czerwcowym terminie , ja Ci mówiłem na Royalisku spędzałem w Lęborku przez parę lat piękne wakacje z rodzicami i chętnie w drodze odwiedzę stare miejsca jeśli jeszcze się zachowały, co do tego roku jestem na tak, ale decyzja zależy od tego czy dostane urlop w firnie a mamy ogromnie napięte terminy ale po 1 czerwca będę wiedział na 100% czy pojadę :). Tak że trzymaj kciuki !!!

Jaro 

Wysany: 2015-05-22, 21:57   

Jasne , że trzymam...

SKURA
[Usunity]

Wysany: 2015-05-23, 13:48   

Bingo, będę miał urloo :), opcja jest taka że wyjadę z młodszym synem np. w środe po południu po drodze w Częstochowie przenocujemy (127 km) potem ruszymy do Kwidzynia (383km) tam przenocujemy rano zwiedzimy Zamek potem na miejsce zlotu 132km. W drodze powrotnej w niedziele wyjedziemy rano i udamy się do Malborka zwiedzać zamek (102km) Z Malborka do Bydgoszczy (152km) tam przenocujemy i zaprzyjaźnionego Klubu a potem prosto do Krakowa (445km)

Jaro 

Wysany: 2015-05-24, 07:28   

Myślę ,że post z propozycją zaktualizowałem dostatecznie.Gdyby były jakieś pytania,
walić jak w dym.

zbymus
[Usunity]

Wysany: 2015-05-24, 13:31   

Zmieniam zdanie, propozycja kusząca.
Jarku do kiedy dajemy ostateczne potwierdzenie.

Jaro 

Wysany: 2015-05-24, 15:01   

zbymus napisa/a:
Zmieniam zdanie, propozycja kusząca.
Jarku do kiedy dajemy ostateczne potwierdzenie.

Nie ma dużego pośpiechu,chodzi bardziej o to żeby zawiązała się jakaś określona
grupa i wtedy ktoś może dojechać lub kogoś ubędzie, ale dla jakiegoś porządku - powiedzmy do końca czerwca.Później również nie będzie problemu.Jest 20 miejsc noclegowych na dzień dzisiejszy do sezonu ma przybyć jeszcze 8 więc w sumie powinno być 28.Jest też możliwość rozbicia namiotu 15 zł.
Ostatnio zmieniony przez Jaro 2015-05-28, 07:46, w caoci zmieniany 1 raz  

Sebastian H. 
sebol

Doczy: 03 Sie 2009
Skd: wielkopolska
Wysany: 2015-05-24, 17:25   

Jakby co to mogę koszulki z takim logo jak Skura wymalował zrobić. Bo ładny ten znaczek jest :-D . Jeśli pasuje to poproszę o kontakt.

Tomek śląsk
[Usunity]

Wysany: 2015-05-24, 17:46   

Jeżeli zdrowie i finanse pozwolą to w przyszłym roku chętnie bym się wybrał ;-) ,w tym raczej szanse małe .

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Nie moesz zacza plikw na tym forum
Moesz ciga zaczniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: