Royal-Enfield Strona Gwna Royal-Enfield
Forum uzytkownikow

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  czatCzat
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Brothers Run 2013
Autor Wiadomo
ArturM 
wierny klasyce

Doczy: 24 Lis 2009
Skd: Sanok
Wysany: 2012-10-16, 06:00   

Skoro się zmienił temat z problemu nazw na miejsca noclegowe to ja też coś zaproponuję :mrgreen:

Mam działkę, równiutko, prąd i butla gazowa, grill, miejsce na biesiadę, wychodek (posprzątany), Z motocyklami nie ma problemu, z sąsiadami również, spokojnie wejdzie kilka namiotów a kilka miejsc do spania w domku się zorganizuje ---- SANOK

Mam jeszcze plan co do miejsca noclegowego pod Olsztynem na Warmii ale muszę najpierw wykonać telefon do właściciela by móc cokolwiek więcej powiedzieć.

bon-wojtek 
Boytek

Doczy: 12 Kwi 2011
Skd: Biała Podlaska
Wysany: 2012-10-16, 07:48   

Bez względu na nazwę :evil: (która jest sprawą drugorzędną, jednak jak to nazwa swoje znaczenie ma, gdyż jak coś nie jest nazwane to na ogół nie istnieje) deklaruję, że jeżeli będzie taka potrzeba i miejsce będzie wpisywać się w trasę, zapraszam w okolice Białej Podlaskiej - dach nad głową, łazienka, miejsce na motocykle i namioty (jeżeli ktoś sobie życzy), jedzenie i coś dla spragnionych też się znajdzie.

Tomek DD 

Doczy: 01 Pa 2012
Skd: Puszcza Kampinoska
Wysany: 2012-10-17, 20:29   

Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim którzy zaoferowali swoją pomoc w tworzeniu BROTHERS RUN 2013. Trudno mi w obecnej chwili jednoznacznie określić z czyjej pomocy skorzystamy. Jednak miło jest wiedzieć że na takową możemy liczyć. Proszę o okazanie jeszcze odrobinę cierpliwości w najbliższych dniach zamieścimy obiecaną mapkę oraz poradnik. Pozdrawiam wszystkich Tomasz Dolindo-Dolindowski.

weker 
avia

Doczy: 19 Cze 2007
Skd: Kętrzyn
Wysany: 2012-10-18, 21:03   

Czołem Kamraty,
Ale sobie poczytałem. Powiem tak, jeśli jakiś kataklizm mnie nie powstrzyma to od razu zgłaszam swój udział. Co do trasy to główny inicjator niech myśli. Natomiast my, którzy mieszkamy w różnych stronach Polski, jeśli blisko swego miejsca zamieszkania znamy dobre miejsce na co najmniej jeden nocleg dla grupy +,- 30 motocykli (celowo nie wymieniam ilości uczestników), to niech zgłasza takie informacje Tomkowi DD. On będzie bankiem wiedzy i ją wykorzysta wg swojej pomysłowości i inicjatywie. Ja będę zadowolony z każdego jego postanowienia bo w życiu nauczyłem się słuchać tego komu podlegam a swoją radość z takiego "lotu" okrężnego będę czerpał z każdej minuty współistnienia z Wami wszystkimi w trakcie tej wycieczki, niezależnie od tego gdzie i jak to się wszystko odbędzie.
Życzę wszystkim zdrówka i humoru
Stefan

Tomek DD 

Wysany: 2012-11-05, 15:23   

Poniżej zamieszczam obiecane linki do map z wytyczonymi etapami Brothers Run 2013.
http://nok.it/TqDPZ
http://nok.it/34b3Z
http://nok.it/FZLc9
http://nok.it/NH2Wh
Zakładamy że w trakcie trwania imprezy na poszczególnych odcinkach etapów mogą następować modyfikacje trasy, związane z chęcią zwiedzania położonych blisko trasy obiektów i miejscowości.
Życzę miłej podróży na razie po mapie - Tomasz Dolindo-Dolindowski.

ArturM 
wierny klasyce

Doczy: 24 Lis 2009
Skd: Sanok
Wysany: 2012-11-05, 15:58   

No pojechaliście Panie po granicach.
Ważne że jest Sanok na mapce to pewnie Was ugoszczę.

Jacek Lazarewicz 

Doczy: 07 Lip 2006
Skd: Pruchna
Wysany: 2012-11-05, 17:48   

Pięknie!

Tomek DD 

Wysany: 2012-11-06, 17:50   

Brothers Run 2013 - czym jest ta impreza i dla kogo jest dedykowana?

Po wielu polemikach na forum i wyraźnym braku zrozumienia zdecydowałem się przybliżyć idee i założenia tej imprezy.
Brothers Run nie jest na pewno zlotem, mini zlotem jak i nieformalnym zlotem. BR nie jest rajdem ani wyścigiem. BR
nie jest wyprawą oraz wycieczką. BR jest po prostu formą spędzenia urlopu gdzie wszystko jest podporządkowane jeździe
,zwiedzaniu, poznawaniu nie tylko najbliższego otoczenia ale też spotkanych ludzi. Luźna formuła imprezy nawiązuje
do początków turystyki motocyklowej. Wtedy to można było spotkać grupy motocyklistów na różnej maści motocyklach
gdzie nie istotna była marka, rocznik, pojemność czy moc. Ważna była przyjaźń i wspólna chęć poznawania, przeżywania
oraz dobrej zabawy. Standardem w tym okresie było nocowanie w namiocie lub wręcz pod gołym niebem. W tych warunkach
wszystkie zawarte przyjaźnie znaczyły dużo więcej niż te zawierane w idealnych warunkach proponowanych nam
w ostatnim okresie również na Zlotach. Tu - przepraszam wspaniałych organizatorów tych że zlotów ponieważ dokładają
oni wszelkich starań i środków by wszyscy zostali usatysfakcjonowani.

Ale wracając do Brothers Run 2013, to jest to impreza ze wszech miar turystyczna. Luźna formuła pozwala kreować
nowe wydarzenia nawet w trakcie jej trwania. Proste warunki socjalno bytowe nie zasłaniają podstawowego celu
jakim jest jechać i poznawać. Pomagają poznawać siebie i inne osoby uczestniczące w tym wydarzeniu.Uczą poznawać
również te przypadkowe i nieznane. Dodatkowym walorem prostych rozwiązań jest niższe obciążenie budżetu domowego.

Pomysł na imprezę oraz formułę powstał wiele lat temu gdy mój znajomy zorganizował wyjazd na Nord Cap.
Podarował mi po powrocie wydawnictwo wydane własnym nakładem opisujące to wydarzenie. Później drażnił mój apetyt
ciągłymi podróżami w różne odległe miejsca nie koniecznie naszego kontynentu. Zaczęły mi chodzić po głowie różne
pomysły na wyjazdy motocyklem. I tu powstał dylemat: szybko i daleko czy wolniej i bliżej. Jeżdżąc wiele lat
gdzie i na czym się dało okazało się że byłem w wielu miejscach tak w kraju jak i za jego granicami ale tak naprawdę
zupełnie ich nie znam. I tu zapadła decyzja że należy zacząć od własnego podwórka i kraju. Przyszłoroczny lot dookoła Polski jak go pięknie nazwał Stefan jest jednym tylko etapem poznawania naszego kraju. Na tę okazję powstał
w mojej głowie pewien niecny plan który na razie pozostanie tajemnicą aż do ogłoszenia następnego Brothers Run-u.

Tak jak obiecałem zamieściłem trasę imprezy na rok 2013. Poradnik ukaże się w najbliższych dniach. Za opóźnienie
przepraszam wszystkich na niego czekających oraz jego autora Piotra Bryszewskiego.
Pozdrawiam Tomasz Dolindo-Dolindowski.

trud 
no i wtedy...

Doczy: 27 Gru 2010
Skd: Wrocław
Wysany: 2012-11-06, 19:26   

Chciałbym tu skomentować jeden odcinek trasy, od Nowej Soli do Szczecina. Jedno słowo - rzeźnia. Spora część, to droga szybkiego ruchu, pod Szczecinem już autostrada. Reszta to jeden wielki plac budowy, a jeżeli nie, to koleiny po kilkanaście centymetrów.
Rozjadą Was tirami.
Ostatnio zmieniony przez trud 2012-11-06, 20:06, w caoci zmieniany 1 raz  

bon-wojtek 
Boytek

Wysany: 2012-11-06, 20:03   

Tomek DD napisa/a:
Brothers Run 2013 - czym jest ta impreza i dla kogo jest dedykowana?

... Luźna formuła imprezy nawiązuje
do początków turystyki motocyklowej. Wtedy to można było spotkać grupy motocyklistów na różnej maści motocyklach gdzie nie istotna była marka, rocznik, pojemność czy moc. Ważna była przyjaźń i wspólna chęć poznawania, przeżywania oraz dobrej zabawy. Standardem w tym okresie było nocowanie w namiocie lub wręcz pod gołym niebem ....

... Brothers Run 2013, to jest to impreza ze wszech miar turystyczna. Luźna formuła pozwala kreować nowe wydarzenia nawet w trakcie jej trwania. Proste warunki socjalno bytowe nie zasłaniają podstawowego celu jakim jest jechać i poznawać. Pomagają poznawać siebie i inne osoby uczestniczące w tym wydarzeniu. Uczą poznawać
również te przypadkowe i nieznane. Dodatkowym walorem prostych rozwiązań jest niższe obciążenie budżetu domowego ....

Jak luźną formułę planujecie w stosunku do trasy i na ile sztywny jest przebieg trasy ?

Rozumiem, że noclegi nie są przeszkodą bo ich miejsce rodzić się może w trakcie, czy raczej byłby to zbyt wielki luz i przewidujecie przybliżone miejsca postoju ?

Czy macie jakieś priorytety do zwiedzenia czegoś ?

Czy przewidujecie pociągnięcie grupy, przez lokalnego przewodnika "tubylca", tak żeby nie pchać się w przelotówki a mieć przyjemność z jazdy i zwiedzania ?

Zerknąłem na odcinek wschodni, trasy jeśli mogę zaoferować pomoc to dokonałbym pewnej korekty lub biorąc pod uwagę luźną formułę imprezy o ile tylko mógłbym się dostosować do terminu mogę robić za "tubylca" i przeprowadzić grupę, spokojniejszą i ciekawszą krajoznawczo trasą od Lublina po Siemiatycze.

Jacek Lazarewicz 

Doczy: 07 Lip 2006
Skd: Pruchna
Wysany: 2012-11-06, 21:14   

Odwrotnie Wojtuś - od Siemiatycz do Lublina ;-)
W przyszłorocznym biegu zgodnie z zegarkiem.

Tomek DD 

Wysany: 2012-11-06, 22:01   

Taj jak pisałem dopuszczamy zmiany i korekty trasy. Są one nieuniknione z powodu nieokiełznanych chęci poznawczych oraz zapewnienia bezpieczeństwa grupie. Jednak nie mogą one w sposób znaczący wydłużać długości poszczególnych odcinków oraz całości trasy. Noclegi będziemy organizowali w rejonie na końcu odcinka. W zależności od sytuacji będzie to konkretne miejsce lub po prostu miejsce które nam się będzie podobało. Przewodnicy mile widziani lecz decyzje o zmianie trasy będziemy podejmowali na miejscu. Tomasz Dolindo-Dolindowski.

BRYSYJA 
MACHISMO A 350

Doczy: 14 Pa 2011
Skd: Urzędów
Wysany: 2012-11-07, 07:06   

Z doswiadczenia wiem ze trasa ulegnie zmianom nie raz, nie jestesmy w stanie przewidziec np. pogody, korków na drodze, zamknietych odcinków drogi czy w koncu awarii motocykla ktoregos z uczestnikow. Dystans jaki chcemy pokonac okolo 2700 km w 10 dni daje 270 km dziennie. To wbrew pozorom duzo. bedzie niewiele czasu na zwiedzanie. mysle ze miejsca ktore chcemy zwiedzic trzeba ustalic przed wyruszeniem w trase. Poradnik o ktorym wspomnial Tomek jest w trakcie pracy. Jest tego troche do napisania wiec prosze o cierpliwosc :-) .

bon-wojtek 
Boytek

Wysany: 2012-11-07, 09:45   

Jacek Łazarewicz napisa/a:
Odwrotnie Wojtuś - od Siemiatycz do Lublina ;-)
W przyszłorocznym biegu zgodnie z zegarkiem.

Może być i od Siemiatycz do Lublina.
Ja jadę zgodnie z zegarkiem elektronicznym, czyli zawsze do przodu ;-)

weker 
avia

Doczy: 19 Cze 2007
Skd: Kętrzyn
Wysany: 2012-11-08, 08:37   

Tomku,
wszystko to, co dotychczas nam przekazałeś jest OK. Rozumiem, że uszczegółowienia wielu kwestii będą następowały sukcesywnie do "godziny 0" jak również w trakcie imprezy. Jedym z czynników, który bedzie miał niewątpliwie ogromny wpływ na sukces tego pomysłu jest możliwość "dokoptowywania" się go GRUPY na różnych etapach trasy. Taka swoboda na pewno podniesię wartość i rangę imprezy a także umożliwi uczestnictwo w niej tym, którzy mieszkają w pobliżu wytyczonej trasy i chcieli by pooddychać atmosferą imprezy, ale z różnych względów nie będą mogli uczestniczyć w jej całości a tyko w wybranym jej odcinku. Ponieważ szczegóły przejazdu w danym dniu dotyczące miejsc i czasu ich mijania bedzie można określić najdokładniej niemal w przeddzień takiej jazdy, dobrze by było gdyby została ustalona możliwość kontaktowania się z "liderem" imprezy w celu uzgadniania miejsca i czasu dołączania się do imprezy kolejnych chętnych. Ustalenie takiego punktu kontaktowego ma co najmniej dwa plusy:
- lider bedzie miał wiedzę o planach kolegów motocyklistów i o prognozie wielkości całej grupy ,
- chetni, bedą wiedzieli kiedy i w jakim miejscu będą mogli dołączyć do tej grupu nie narażając siebie i grupy na dodatkowe stresy i czasami wielokilometrowe poszukiwania się na wzajem.
Moim zdaniem dobrze by było we właściwym czasie określić co najmnie dwa numery telefoniczne kontaktowe i czas, w którym możliwy jest ten kontakt (rano lub wieczór) bo przecież w czasie jazdy kontakt nie jest możliwy.
Pozdrawiam
Stefan

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Nie moesz zacza plikw na tym forum
Moesz ciga zaczniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych