Royal-Enfield Strona Gwna Royal-Enfield
Forum uzytkownikow

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  czatCzat
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zjazd motocyklowy Mazury 2019
Autor Wiadomo
weker 
avia

Doczy: 19 Cze 2007
Skd: Kętrzyn
Wysany: 2018-10-15, 18:43   Zjazd motocyklowy Mazury 2019

Szanowne Koleżanki i Koledzy,
Na naszym ostatnim spotkaniu w Bezmiechowej podjąłem się zorganizować na Mazurach (w Krainie Wielkich Jezior) a konkretnie w Kętrzynie motocyklowy zjazd dla członków naszego Klubu oraz dla miłych nam, niezrzeszonych w Klubie gości na motocyklach innych niż Royal Enfield. Praktycznie wszystko już mam przygotowane. Tak się złożyło, że w ostatnią sobotę gościłem u siebie kolegów z Rzeszowa Jerzego Kędziora i Marka Ostoję Kowalskiego. Mieli okazję obejrzeć 2 hotele (w Kętrzynie), gdzie zarezerwowałem miejsca oraz niektóre z tutejszych atrakcji – podobało im się, ale najlepiej by Oni sami się wypowiedzieli na ten temat. Przy okazji od razu składam podziękowania Markowi, który podjął się zamówienia i przywiezienia na zlot okolicznościowych pamiątek w postaci koszulek z odpowiednim nadrukiem lub haftem.
Ponieważ każdy z nas musi odpowiednio wcześniej zaplanować taki wyjazd w czasie i w kosztach poniżej podaję niezbędne a znane już dzisiaj szczegóły:
Koszty główne: miejsce w pokoju jednoosobowym 160 zł x 2 doby=320zł
miejsce w pokoju dwuosobowym 100zł x 2 doby= 200zł
(w koszcie pokoju zawiera się oczywiście śniadanie)
obiad 30 zł/osobę
uroczysty grill (obiadokolacja) 80 zł/osobę
koszulka okolicznościowa 25 zł/osobę
Zarezerwowałem 25 miejsc z możliwością powiększenia do 30. Ponieważ większość uczestników będzie miała do pokonania duże odległości być może ktoś będzie chciał przyjechać wcześniej i wyjechać później. Oczywiście istnieje możliwość zagwarantowania noclegów w jedną i w drugą stronę ale proszę mnie o tym odpowiednio wcześniej zawiadomić bym mógł dokonać stosownej rezerwacji.
Teraz najważniejsze: Termin spotkania to 1 i 2 czerwca 2019 roku – czyli przyjeżdżamy w piątek 31 maja, spędzamy miło czas w sobotę 1 czerwca i rozjeżdżamy się w niedzielę 2 czerwca.
Swoje uczestnictwo proszę potwierdzać tak wcześnie jak jest to możliwe – choćby od jutrzejszego dnia na mój adres mailowy: sweker@o2.pl jednak niezbędnym warunkiem dokonania tego zgłoszenia jest dokonanie przedpłaty w wysokości 225 zł/osobę. W tej kwocie mieści się koszt rezerwacji hotelu oraz koszt koszulki. W przypadku rezygnacji z uczestnictwa „w ostatnim momencie” kwota 200 zł przepada natomiast koszulka w takim przypadku zostanie dosłana na wskazany adres. Wpłaty można dokonywać na konto 66 1030 0019 0109 8518 0003 4342 z dopiskiem rajd motocyklowy Mazury2018. Równolegle proszę o wysłanie informacji o dokonanej przedpłacie na mój adres mailowy wymieniony wyżej.
Inne niezbędne szczegóły zostaną podane, gdy lista uczestników zmaterializuje się choćby w ilości pięciu motocykli!!
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
Stefan Weker

Jaro 

Doczy: 07 Mar 2012
Skd: Polska
Wysany: 2018-10-17, 11:31   

W związku z tym , że dwa zloty w jednym miesiącu to trochę za dużo ja nie będę
organizował Kaszubskiego w przyszłym roku.Zwłaszcza że celem miał być rejon nie tak
bardzo oddalony od Kętrzyna.
Łatwiej będzie dla wszystkich zaplanować ewentualny wyjazd na Zjazd motocyklowy Mazury 2019.

Jacek Lazarewicz 

Doczy: 07 Lip 2006
Skd: Pruchna
Wysany: 2018-10-17, 16:42   

Słuszna decyzja, popieram!

misiowy 

Doczy: 26 Cze 2017
Skd: Legionowo
Wysany: 2018-10-19, 07:19   

:-P Dopisek przy tytule przelewu powinien pewnie brzmieć "rajd motocyklowy Mazury2019"

weker 
avia

Wysany: 2018-10-21, 07:52   

Czołem Koledzy. uprzejmie informuję, że do tej chwili otrzymałem zgłoszenia od 7 osób. Czy życzycie sobie podanie listy? (a propos Rodo)
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
Stefan

Jacek Lazarewicz 

Wysany: 2018-10-21, 14:37   

Jasne, imiona i ksywki to nie Rodo. :-D

weker 
avia

Wysany: 2018-10-22, 11:41   

Czołem Koleżanki i Koledzy, ponieważ padła prośba od jednego z Klubowiczów więc informuję, że jeśli do przelewu jakiś bank wymaga danych właściciela konta to przy podanym przeze mnie numerze konta należy wpisać moje imię i nazwisko. Ponadto jak dotąd jedna osoba zarezerwowała pokój jednoosobowy - przyjmuję, że jeśli w zgłoszeniu mailowym nie ma sugestii co do pokoju jednoosobowego to znaczy, że miejsce w pokoju dwuosobowym jest satysfakcjonujące. Informuję, że na tą chwilę zarejestrowało się już 8 osób a 7 z nich dokonało stosownych wpłat:
1.Tomasz z Rzeszowa,
2. Jerzy,
3. Ela,
4. Danek,
5. Janusz,
6. Rysio z Łodzi,
7. Wojciech
8. Jacek (misiowy)

Pozdrawiam
Stefan

motomaciej 
motomaciej

Doczy: 13 Lut 2017
Skd: Piła
Wysany: 2018-10-24, 16:51   

Ja się pisze tylko dowiem się jak praca. W ciągu miesiąca bede wiedział.

weker 
avia

Wysany: 2018-10-24, 18:52   

Witam wszystkich, kolejna informacja: hotel jest wstępnie zarezerwowany jednak ponieważ terminy zbliżone do przełomu maja i czerwca obfitują w rozmaite wydarzenia np. komunie święte, właściciel hotelu chciałby by ilość uczestników była znana do 15 stycznia. Potem drobne korekty są oczywiście możliwe ale drobne! Tak więc było by fajnie gdyby gro uczestników opowiedziało się w miarę swoich możliwości i planów wyjazdowych do 15 stycznia - po prostu będzie łatwiej.
Pozdrawiam
Stefan

[ Dodano: 2018-11-06, 17:48 ]
Witam Wszystkich, śpieszę powiadomić, że lista uczestników poszerzyła się o dwie osoby. Oto aktualna lista na dziś:
1.Tomasz (Rzeszowa),
2. Jerzy,
3. Ela,
4. Danek,
5. Janusz,
6. Rysio z Łodzi,
7. Wojciech
8. Jacek (misiowy)
9. Jacek (Rzeszów)
10. Jerzy (Rzeszów)

Pozdrawiam
Stefan

[ Dodano: 2018-11-09, 12:15 ]
Witam Wszystkich, uprzejmie informuję, że w dniu dzisiejszym do listy uczestników dołączył ,,bon-wojtek,,. Tak więc jest nas już jedenastu śmiałych i zdecydowanych na wszystko
Stefan

motomaciej 
motomaciej

Doczy: 13 Lut 2017
Skd: Piła
Wysany: 2018-11-27, 17:09   

Witam ponownie. W dalszym ciagu jestem zainteresowany ale jeszcze nie udało mi się tego poukładać. do 15 stycznia na pewno się określe. Jak tam reszta ekipy? czy ktoś jeszcze rozważa przyjazd ?

weker 
avia

Wysany: 2018-12-14, 09:25   

Witam, powoli zbliża się termin ostatecznego potwierdzenia rezerwacji hotelu. Na dzień dzisiejszy 13 osób zgłosiło i opłaciło swój udział w Zjeździe Mazury 2019. Poniżej aktualna na dzień 13.12.2018 lista uczestników:
1. Wojtek EK75,
2. Przemkryśnik,
3. Janusz,
4. Bogdan,
5. Ela,
6. Jerzy,
7. Tomasz (Rzeszów)
8. Misiowy,
9. Jacek (Rzeszów)
10. Jerzy (Rzeszów)
11. Bon-Wojtek,
12. Marek (Rzeszów)
13. Piotr
14. Stefan

Z okazji nadchodzących Świat Bożego Narodzenia i Nowego 2019 Roku życzę wszystkim Fanom motocykli Wszystkiego Najlepszego, radości i sukcesów w życiu codziennym i bezpieczeństwa na autostradach, szosach, drogach i ścieżkach
Stefan

[ Dodano: 2019-01-03, 17:38 ]
Dzień dobry Wszystkim,
Wraz z serdecznymi życzeniami w już Nowym 2019 Roku, informuję, że w dniu dzisiejszym lista uczestników naszego spotkania na Mazurach poszerzyła się o kolejne dwie osoby i tak zjedzie się 16 motocykli. W związku z tym, że na początku stycznia miałem potwierdzić ilość uczestników w hotelu zrobię to w przyszłym tygodniu by dać jeszcze czas tym, którzy się zastanawiają (potem to już może być w tym temacie "ruletka").
Dziękuję za różne uwagi, które drogą mailową spływają do mnie. Chętnie wychodzę na przeciw wszelkim logicznym i przyjaznym nam wszystkim propozycjom, które mogą uprzyjemnić pobyt na Mazurach. Tych którzy chcieli przedłużyć swój pobyt w tej Krainie Wielkich Jezior na następny tydzień melduję, że noclegi już załatwiłem!
Pozdrawiam
Stefan

Ivar
[Usunity]

Wysany: 2019-01-12, 23:08   

My jednak też się wybierzemy :)

weker 
avia

Wysany: 2019-01-15, 12:32   

Witam Wszystkich. Oto aktualna na dzień dzisiejszy lista uczestników Zjazdu Mazurskiego:
Lista uczestników rajdu motocyklowego Mazury 2019
w dniach 31.05 – 2.06.2019r
(jeden nocleg z 31.5. na 01.06. oraz drugi z 01.06 na 02.06.)
Lp. Nazwisko i imię Data zgłoszenia
1. Wojciech Janiszewski 15.10.2018
2. Przem. Piotr Ryśnik 19.10.2018
3. Janusz Wojdyła 16.10.2018
4. Bogdan Szymański 17.10.2018
5. Ela Szymańska 17.10.2018
6. Jerzy Mydlarz 19.10.2018
7. Tomasz Bazan (Rzeszów) 14.10.2018
8. Jacek Antoni Waśkiewicz 22.10.2018
9. Jacek Kędzior (Rzeszów) 06.11.2018
10. Jerzy Kędzior (Rzeszów) 06.11.2018
11. Wojciech Zalewski 09.11.2018
12. Marek Ostoja-Kowalski 13.11.2018
13. Piotr Domański 28.11.2018
14. Urszula Służewska 03.01.2019
15. Urszula Służewska 03.01.2019
16. Grzegorz Małek (Lublin) 07.01.2019
17. Eryk Pawłowski 14.01.2019
18. Bogdan Pawłowski 14.01.2019
19. Stefan

Jednocześnie informuję, że otrzymałem właśnie potwierdzenie z Hotelu Agros o rezerwacji miejsc noclegowych wraz z infrastrukturą, która będzie dla nas dostępna. Poniżej kilka informacji skopiowanych ze strony internetowej w/w hotelu:
, przy okazji podsyłam dane hotelu Agros w którym zarezerwowane zostały miejsca dla uczestników Zjazdu:

Hotel Agros położony jest w malowniczej miejscowości Kętrzyn na pograniczu trzech Krain geograficznych Krainy Wielkich Jezior Mazurskich, Pojezierza Mrągowskiego oraz Niziny Sępopolskiej. Cicha spokojna okolica, czyste okoliczne jeziora m.in. Siercze, Kwiedzińskie, Kętrzyńskie zachęcają do uprawiania sportów wodnych. Można również skorzystać z licznych tras rowerowych a przy okazji podziwiać piękno przyrody. Wszystko to sprawia wrażenie jakby czas się tutaj zatrzymał płynął własnym torem. Na wyposażeniu duży stół bilardowy oraz tenis stołowy z którego również podczas pobytu można korzystać. To idealna alternatywa na chłodne, deszczowe dni. Nie tylko można doskonale odpocząć jak również jest to wspaniała zabawa. Goście Hotelu mają do dyspozycji duży przestronny bezpłatny parking, gdzie na czas pobytu mogą bezpiecznie zostawić swój samochód. Ponadto hotel dysponuje terenem rekreacyjnym z wiatą oraz miejscem na ognisko oraz grill, z którego goście również mogą swobodnie korzystać. Atutem jest to, że do byłej Kwatery Hitlera oraz do barokowego Kościoła w Świętej Lipce można już dotrzeć z Hotelu w 15 minut.

Więcej informacji wraz ze zdjęciami oraz mapka dojazdu znajdują się na stronie internetowej hotelu. Powtarzam informację dotyczącą ewentualnego dłuższego pobytu. Gdyby ktoś z uczestników chciał przyjechać wcześniej lub chciał przedłużyć swój pobyt w tych stronach to należy już indywidualnie zweryfikować rezerwację miejsc w hotelu z właścicielem tego obiektu

Adres: Kasztanowa 1, 11-400 Kętrzyn
Telefon: 89 751 52 40
E-mail: biuro@hotel-agros.pl

Pozdrawiam życząc szerokiej drogi i pięknej pogody
Stefan

Jacek Lazarewicz 

Wysany: 2019-01-24, 14:57   

Może ktoś mnie "przytuli" na dostawce? Potwierdzam swój udział w "manewrach Mazury 19" (ocywiście po wcześniejszych uzgodnieniach ze Stefanem).

weker 
avia

Wysany: 2019-01-28, 18:07   

Dzień dobry, tak więc wszystko wskazuje na to, że lista uczestników została zamknięta. Mamy aktualnie 20 uczestników a osobą zamykającą listę jest Jacek. Grupa ma już zagwarantowane miejsca noclegowe w Hotelu Agros w Kętrzynie. Natomiast propozycje programu naszego Zjazdu podam w późniejszym terminie, gdy będę już mógł ogarnąć koszty dodatkowe wiążące się z uroczystą kolacją, opłatami wstępu do różnych miejsc i opłaty przewodników.
No to do następnego razu!! Pozdrawiam
Stefan

[ Dodano: 2019-02-03, 20:49 ]
Drodzy Koleżanki i Koledzy, wydawało by się, że mamy przypieczętowaną już wspaniałą dwudziestkę motocyklistów zdecydowanych na wszystko co pachnie nową przygodą, nowymi przeżyciami, ciekawymi spotkaniami, spragnieni bliskich kontaktów ze świetnie się rozumiejącymi współbraciami motocyklistami.
Jak wiele bym dał by nasza lista pozostała taką jaką jeszcze dziś przed południem była. Niestety dzisiaj otrzymałem wiadomość z Rzeszowa, że brat Jerzego Jacek (numer 9 na naszej liście) w sposób niewytłumaczalny, nagle, został w południe powołany przez Najwyższego do innego świata.
Jerzy, Przyjacielu, jest mi bardzo przykro, wyobrażam sobie jak trudne chwile przeżywasz. Nam Wszystkim jest smutno. Składam Ci kondolencje i pamiętaj, że my wszyscy jesteśmy z Tobą. Może świadomość, że łączymy się z Tobą w tym smutku ułatwi Ci przetrwanie najtrudniejszych chwil. I.....do zobaczenia na Mazurach.
Stefan

[ Dodano: 2019-03-29, 13:52 ]
Do naszej Grupy Mazurskiej dziś dołączyli jeszcze Aga i Adam Kraków!! Cieszę się-doborowe grono

[ Dodano: 2019-04-15, 18:43 ]
Witajcie uczestnicy motocyklowego spotkania na Mazurach.
Wg listy jest nas na chwilę obecną dwadzieścia dwoje na 20 motocyklach.W zasadzie jestem już przygotowany do przyjęcia Was tu, w tej Krainie Wielkich Jezior. Od razu zastrzegam się, że niezależnie od tego czy będzie skwar czy mróz, czy będzie lało czy nie, będę gotów do jazdy razem z Wami wg programu przedstawionego poniżej. Jest już on uzgodniony z punktami na trasie, przewodnikami itp. Oto on:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Program Zlotu
Piątek 31 maja
Przyjazd uczestników. Przewidziana kolacja o godz. 19. Omówienie programu. Zajęcia w podgrupach
Sobota 1 czerwca
7.00 - śniadanie
7.30 - przygotowanie do wyjazdu
7.45 - wyjazd do Kwatery Hitlera. (ok 9 km)
8.00 - Zwiedzanie z przewodnikiem. Czas zwiedzania 1h20 min
9.30 - Zbiórka przy motocyklach
10.00 - wyjazd w kierunku śluzy na Kanale Mazurskim (ok 30 km)
10.30 - oglądanie śluzy. Czas postoju ok 30 min
11.00 - wyjazd w kierunku początek Kanału Mazurskiego, Mamerki-bunkry (ok. 12 km)
11.15 - oglądanie miejsca gdzie rozpoczyna się Kanał Mazurski i bunkrów (ok 25 min),
11.40 - wyjazd w kierunku m. Ogonki (obiad) przez Węgorzewo (ok. 30 km),
12.05 - czas obiadu (czas obiadu ok 30 min.),
12.35 - wyjazd w kierunku Portu Skłodowo
12.50 - zwiedzanie Portu Skłodowo (czas ok 30 min),
13.20 - wyjazd w kierunku miejscowości Parcz, po drodze punkty widokowe (ok 22 km),
13.55 - Kwatera Hitlera od drugiej strony (czas zwiedzania ok 15 min).
14.10 - Powrót do Hotelu (ok 16 km)
14.30 - Odpoczynek (ok 1 godziny)
15.30 - wyjazd do Świętej Lipki (ok 13 km)
15.45 - Zwiedzanie Kościoła
16.15 - wyjazd do Reszla (ok 9 km)
16.25 - Zwiedzanie Reszla. Zamek, kościół, rynek, most
17.00 - Wyjazd w kierunku zamku w Bezławkach
17.20 - Zamek w Bezławkach. Historia – dzień dzisiejszy
17.40 - Powrót do Kętrzyna
18.00 - Chwila na oddech – rozmowy i spotkania w podgrupach w Hotelu (ok 1 godziny)
19.00 - Ognisko - kolacja
Niedziela 2 czerwca - Śniadanie a potem rozjazdy lub/i dalsze przygody w Wielkiej Krainie Jezior
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam jeszcze dodatkową informację. Jeśli ktoś dojdzie do wniosku, że mógłby poświecić jeszcze trochę czasu np niedzielę to jestem do Waszej dyspozycji także w niedzielę. Program na niedzielę ustalimy wtedy wspólnie. Hotel jest zarezerwowany dla potencjalnych chętnych do poniedziałku.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Koszty: a więc to co jest ważne jeśli nie najważniejsze od piątku wieczorem do niedzieli rano;
Wyżywienie i nocleg w dużym przybliżeniu: ok 300 zł/osobę
Koszty organizacyjne: ok 100 zł/osobę

Koszty organizacyjne zawierają koszt koszulek, wstępu do Kwatery, na śluzę, koszty przewodników w Kwaterze Hitlera, Św. Lipce i Reszlu i koszty ogniska z atrakcjami.

Nic taniej się nie dało a i tak uzyskałem duże bonifikaty ze względu na znajomość kilku tutejszych osób.
Dokładne rozliczenie wszystkich kosztów oczywiście będzie dostępne w mojej dokumentacji.
Zalecam zaopatrzyć się w szczegółowe mapki "Wielkie Jeziora Mazurskie" mapa turystyczna 1:60 000 oraz "Węgorzewo i okolice" mapa turystyczna 1;70 000. Takie lub podobne mapki będą bardzo pomocne w szczegółowym poznaniu terenu naszej wycieczki. W piątek po kolacji przewiduję odprawę na której dokładnie omówię naszą trasę i dodam troszkę historii o tym co będziecie oglądać na własne oczy.
Myślę, że tym podsumowaniem wyczerpałem zakres wstępnych informacji. gdyby ktoś miał jakiekolwiek pytania to proszę na forum lub telefonicznie bezpośrednio do mnie. Życzę szerokiej drogi do Kętrzyna.
Stefan

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Nie moesz zacza plikw na tym forum
Moesz ciga zaczniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku