Royal-Enfield Strona G³ówna Royal-Enfield
Forum uzytkownikow

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  czatCzat
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Brenna, Brenna,Brenna!
Autor WiadomoϾ
weker 
avia

Do³¹czy³: 19 Cze 2007
Sk¹d: KÄ™trzyn
Wys³any: 2012-06-25, 08:12   Brenna, Brenna,Brenna!

Kochani,
Wczoraj wróciÅ‚em do domu a dziÅ›, rozpamiÄ™tujÄ…c chwile spÄ™dzone z Wami w Brennej chciaÅ‚oby siÄ™ krzyknąć gÅ‚oÅ›no "tak, tak - trzy razy tak" - bo tak „na prÄ™dce” trudno mi znaleźć najlepsze okreÅ›lenie dla wyrażenia wszystkiego co Å‚Ä…czy siÄ™ z naszym spotkaniem, spotkaniem ludzi pozytywnie zakrÄ™conych. JeÅ›li siÄ™ nie mylÄ™ znowu padÅ‚ rekord iloÅ›ci motocykli (chyba 27). Jednak owe pojazdy sÄ… tylko narzÄ™dziem, najważniejsi wszak sÄ… ludzie, którzy tak bardzo chcÄ… siÄ™ ze sobÄ… spotykać. Za każdym razem jest nas wiÄ™cej, za każdym razem jesteÅ›my sobie bliżsi, każde spotkanie owocuje oprócz doznaÅ„ sentymentalnych, estetycznych czy patriotycznych, utrwaleniem starych i nawiÄ…zaniem nowych, trwaÅ‚ych i co najważniejsze bezpretensjonalnych znajomoÅ›ci.
Nasze spotkania wiążą nas na „dobre i....na każdÄ… innÄ… okoliczność” – przecież mamy tego dowody „na wyciÄ…gniÄ™cie rÄ™ki”. Tym razem mojÄ… uwagÄ™ przyciÄ…gnęło coÅ› jeszcze - gdy patrzyÅ‚em na rodziny z maÅ‚ymi dziećmi, które razem z nami przybyÅ‚y do Brennej po radość i odpoczynek, to myÅ›laÅ‚em sobie, że te nasze spotkania nabraÅ‚y znacznie wiÄ™kszego znaczenia i wymiaru niż tego spodziewali siÄ™ nawet najwiÄ™ksi optymiÅ›ci. Te maÅ‚e dzieci patrzÄ…ce szeroko otwartymi oczami na to co siÄ™ wokół nich dzieje, na dobre przykÅ‚ady i wzorce poprzez swojÄ… niewinność, radość i trwaÅ‚Ä…, dzieciÄ™cÄ… pamięć niewÄ…tpliwie przeniosÄ… swoje wspomnienia w czas kiedy i my już bÄ™dziemy po prostu wspomnieniem. Może dziÄ™ki temu niejednemu z nich bedzi9e w życiu Å‚atwiej??
Wszyscy jesteśmy po trosze kreatorami takiego stanu rzeczy. Tak więc wszystkim Wam bardzo, bardzo dziękuję.
Mogę tylko powiedzieć, że bardziej niż poprzednio będę pragnął następnego spotkania z Wami. Przepraszam, że się troszkę wyłamałem z szyku przyjeżdżając innym motocyklem niż swoim zielonym Enfikiem - mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone, gdyż niezależnie od wszystkiego napis na kurtce na plecach "Royal Enfield" będę nosił z dumą po wsze moje czasy
Stefan

TomekJ
[Usuniêty]

Wys³any: 2012-06-26, 11:48   

Bardzo pięknie powiedziane, zgadzam się z tym wszystkim i pozytywnie ładuje mnie szczególnie osatnia część posta. W świecie gdy dzieci coraz częściej wychowują się same bo rodzice pochłonięci są pracą dla lepszego bytu lub poprostu bytu takie zjawiska jakie zauważaliśmy na zlocie napawają optymizmem.
Jestem też pełen podziwu dla innego zjawista...pewnego Pana, który do Brennej miał chyba ponad 600 km bez względu na to jakim motocyklem przyjechał... to też napawa mnie optymizmem. Jestem pełen podziwu i pozdrawiam Serdecznie zapewniając, że nie tylko dzieci znajdują na tych spotkaniach wzorce do naśladowania.

Sonia
[Usuniêty]

Wys³any: 2012-06-28, 20:25   

Pięknie Stefanie. Masz rację, to jest najlepsze, co można dać dzieciakom. Uśmiech, przyjaźń, przygodę. Nasza grupa rozrasta się. Dzieci jest więcej. Mam nadzieję, że na następnym zlocie u nas już wszystkie będą. I jeszcze- to nie motocykle, to ludzie... tacy wspaniali ludzie, z którymi chce się być. :-D

Jacek Lazarewicz 

Do³¹czy³: 07 Lip 2006
Sk¹d: Pruchna
Wys³any: 2012-07-03, 18:11   

Więcej na temat Brennej napisał Stefan na stronie w AKTUALNOŚCIACH

Wyœwietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach